Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν σήμερα για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν σήμερα για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν
Σήμερα το απόγευμα στις 19:30. Θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα το απόγευμα στις 19:30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Αθήνα εκτιμά ότι η επαφή με την Τουρκία είναι απαραίτητη, καθώς η ευρύτερη περιοχή και κυρίως οι δύο χώρες ενδέχεται να επηρεαστούν από νέες προσφυγικές ροές που θα προκύψουν από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και άρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια αποτελεσματικότητα στη φύλαξη τόσο των χερσαίων όσο και των θαλάσσιων συνόρων, όπως κάνει μέχρι σήμερα.

Εχθές, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, εξέφρασε την πρόθεση της Τουρκίας να ξεκινήσει συζητήσεις με τους Ταλιμπάν για την επόμενη μέρα στο Αφγανιστάν θέλοντας να ξεκινήσει «γέφυρα» επικοινωνίας με την ισλαμική οργάνωση, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν έχει καμία ευθύνη να γίνει η αποθήκη της Ευρώπης για τους πρόσφυγες.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τους νέους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν αλλά και από αλλού, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. «Δεν μπορούν να το αποφύγουν αυτό», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider