ΝΔ για εργασιακό: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να τοποθετηθούν κατά των απεργιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝΔ για εργασιακό: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να τοποθετηθούν κατά των απεργιών
Το κυβερνών κόμμα καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να τοποθετηθούν άμεσα απέναντι σε αυτές τις απεργίες, που στρέφονται ξεκάθαρα εναντίον της κοινωνίας.

«Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στο μετρό και τα λεωφορεία της πρωτεύουσας που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη αποδεικνύουν ότι γράφουν στα παλιά τους παπούτσια την αγωνία και τους κόπους των μαθητών που συμμετέχουν στις εξετάσεις», τονίζει, σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει, «χωρίς μετρό όλη την ημέρα και χωρίς λεωφορεία ως τις 9 το πρωί, εκτός από τα βασανιστήρια στα οποία θα υποβληθούν και πάλι τα εκατομμύρια των κατοίκων της Αθήνας για να πάνε στις δουλειές τους, τίθεται σε κίνδυνο η συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σημειώνεται ότι τα παιδιά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα ως τις 8 π.μ.»..

Η ΝΔ σημειώνει επίσης, ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες λαμβάνουν αποφάσεις αδιαφορώντας για το κοινωνικό κόστος ιδιαίτερα σε βάρος των νέων παιδιών που βρίσκονται την Τετάρτη μπροστά σε ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής ζωής τους και επικρίνει την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, καθώς -όπως υπογραμμίζει- το νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει τα εργασιακά τού δημοσίου τομέα, υποστηρίζοντας ότι το προεδρείο της ΟΛΜΕ αποφάσισε να ζητήσει την εξαίρεση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την απεργία.

Επιπλέον, το κυβερνών κόμμα καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να τοποθετηθούν άμεσα απέναντι σε αυτές τις απεργίες, που στρέφονται ξεκάθαρα εναντίον της κοινωνίας.

«Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία για την προκήρυξη απεργιών. Σύμφωνα με τον νόμο, όπως ισχύει σήμερα, η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των υπαλλήλων σε υπηρεσίες που καλύπτουν βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, μπορεί να κηρυχθεί μόνο με τήρηση τετραήμερης προθεσμίας. Για τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις μετρό και λεωφορείων ισχύει επίσης η τετραήμερη προθεσμία για την κήρυξη απεργίας όπως και το ότι η απεργία πρέπει να κηρυχθεί από Γενική Συνέλευση του συνδικάτου τους» προσθέτει η ΝΔ.

Τέλος υπογραμμίσε ότι η δικαιοσύνη θα κρίνει εάν οι απεργίες είναι νόμιμες ή παράνομες και καταχρηστικές, δεδομένου ότι γίνονται σε περίοδο εισαγωγικών εξετάσεων για το πανεπιστήμιο, και όπως υπογραμμίζει, θα ταλαιπωρήσουν τους μαθητές υπέρμετρα, σε σχέση με το όποιο όφελος διεκδικούν να πετύχουν οι απεργοί.

«Όλα τα παραπάνω απλώς επιβεβαιώνουν τη σημασία και την αναγκαιότητα των ρυθμίσεων που εισάγονται με το εργασιακό νομοσχέδιο περί ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας κατά τις απεργίες στην κοινή ωφέλεια, όπως και απαγόρευσης επαναπροκήρυξης απεργίας που κηρύσσεται παράνομη από τα δικαστήρια», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην Ολομέλεια η συζήτηση για το Εργασιακό νομοσχέδιο

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Απεργία και συλλαλητήριο την Τετάρτη 16 Ιουνίου κατά του εργασιακού νομοσχεδίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider