Συμμετοχή του γγ του ΥΠΕΞ, Ι. Σμυρλή, στην τηλεδιάσκεψη υπουργών αναπτυξιακής συνεργασίας ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμμετοχή του γγ του ΥΠΕΞ, Ι. Σμυρλή, στην τηλεδιάσκεψη υπουργών αναπτυξιακής συνεργασίας ΕΕ
Smyrlis
Ο κ. Σμυρλής τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής ενίσχυσης των αναπτυξιακών προσπαθειών των MICs.

Στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών αναπτυξιακής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχε, νωρίτερα σήμερα, ο γενικός γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης εξετάσθηκαν, αφενός η συνεργασία της ΕΕ με Χώρες Μεσαίου Εισοδήματος (Middle Income Countries/MICs) και αφετέρου η προώθηση της ανάπτυξης των ανθρωπίνων πόρων (human development), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Σμυρλής τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής ενίσχυσης των αναπτυξιακών προσπαθειών των MICs, οι οποίες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης παγκοσμίως.

Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο τομέας της «ανθρώπινης ασφάλειας», με έμφαση στην παγκόσμια υγεία, την πρόληψη νέων επιδημιών, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση της ετοιμότητας των MICs έναντι νέων κρίσεων.

Ως προς την ανάπτυξη ανθρωπίνων πόρων, ο κ. Σμυρλής αναφέρθηκε στη σημασία του προγραμματισμού της εξωτερικής βοήθειας της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027, ιδίως για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της υγείας ανθρώπων και ζώων, στο πλαίσιο της πρόληψης μελλοντικών επιδημιών και προώθησης μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider