Αεροπειρατεία στη Λευκορωσία: Στο Βίλνιους η πτήση της Ryanair - Χειροπέδες στον Προτασέβιτς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αεροπειρατεία στη Λευκορωσία: Στο Βίλνιους η πτήση της Ryanair - Χειροπέδες στον Προτασέβιτς
Αεροπειρατεία σε πτήση της Ryanair στη Λευκορωσία
Η Επίτροπος της Κομισιόν, αρμόδια για τις μετακινήσεις, Αντρινα Βαλεάν, ανέφερε πως «η πτήση της Ryanair μόλις αναχώρησε από το Μινσκ για το Βίλνιους».

Η πτήση της Ryanair από την Αθήνα προς το Βιλνίους, που έπεσε θύμα αεροπειρατείας στη Λευκορωσία, φτάνει τελικά στην πόλη της Λιθουανίας, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής.

Η Επίτροπος της Κομισιόν, αρμόδια για τις μετακινήσεις, Αντρίνα Βαλεάν, ανέφερε σε ανάρτηση της στο Twitter, πως «η πτήση της Ryanair μόλις αναχώρησε από το Μινσκ για το Βίλνιους. Σπουδαία νέα για τους επιβάτες, τους συγγενείς και τους φίλους τους».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η κυβέρνηση του Αλεξάντερ Λουκασένκο σταμάτησε την πτήση που έφυγε από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους, στην οποία επέβαινε ο δημοσιογράφος και πολέμιος του Λουκασένκο, Ρομάν Προτασέβιτς, επικαλούμενη εκρηκτικές ύλες στο αεροσκάφος.

Η πτήση γύρισε στο αεροδρόμιο του Μινσκ, όπου οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον Προτασέβιτς, με κατηγορίες για τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, ένας φίλος του Προτασέβιτς τον τράβηξε φωτογραφία ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Μινσκ και την έστειλε στον Αντόν Μοτόλκο. Εκείνος την ανάρτησε και έτσι ενημερώθηκε η αστυνομία. Ο Μοτόλκο έχει χαρακτηριστεί και αυτός από τις λευκορωσικές αρχές ως άτομο που εμπλέκεται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Ο Προτασέβιτς ήταν καταζητούμενος στη Λευκορωσία με την κατηγορία ότι οργάνωνε μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας. Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη έως και 15 ετών.

Το ζήτημα προκάλεσε αντιδράσεις από την ελληνική κυβέρνηση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία και Γαλλία καταδικάζουν την αεροπειρατεία στη Λευκορωσία

Λευκορωσία: Διπλωματικό «θρίλερ» με πτήση που πέταξε από την Αθήνα για το Βίλνιους

gazzetta
gazzetta reader insider insider