Ελλάδα
08-04-2021 | 18:53

Πρόσκληση Μενδώνη προς Τσίπρα για ξενάγηση στην Ακρόπολη - Τι απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Πρόσκληση Μενδώνη προς Τσίπρα για ξενάγηση στην Ακρόπολη - Τι απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Πρόσκληση στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα απέστειλε με επιστολή της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη για ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, μαζί με τον Ακαδημαϊκό καθηγητή, Μανώλη Κορρέ.

Δείτε την επιστολή εδώ:

insider

ΣΥΡΙΖΑ: «Ας έρθει να απαντήσει για τα αίσχη στην Ακρόπολη ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός»

«Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα:

Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο «Αναφορά Δωρεάς» ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)».

Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε.

Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.