Βουτιά καταγράφουν οι τιμές των διαμερισμάτων στο Λονδίνο – Τι έχει συμβεί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουτιά καταγράφουν οι τιμές των διαμερισμάτων στο Λονδίνο – Τι έχει συμβεί
Η μέση τιμή πώλησης ενός διαμερίσματος στη βρετανική πρωτεύουσα έχει υποχωρήσει έως και 40.000 στερλίνες.

Σε ελεύθερη πτώση έχουν επιδοθεί οι τιμές των διαμερισμάτων στο Λονδίνο, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές ακινήτων δυσκολεύονται να λάβουν δάνεια, ενώ και οι ιδιοκτήτες έχουν στρέψει την προσοχή τους στην πώληση κατοικιών πολύ μεγαλύτερης επιφάνειας που διαθέτουν και περισσότερο εξωτερικό χώρο.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η μέση τιμή πώλησης ενός διαμερίσματος στη βρετανική πρωτεύουσα έχει υποχωρήσει έως και 40.000 στερλίνες (53.000 δολάρια) για τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τα εν λόγω στοιχεία αποτελούν ευρήματα της τελευταίας έρευνας της E.Surv που δόθηκε στη δημοσιότητα το τελευταίο 24ωρο.

Πέφτουν οι τιμές στα διαμερίσματα

Όπως όλα δείχνουν, η αγορά ακινήτων στο Λονδίνο κινείται πλέον «σε δύο ταχύτητες», με την αξία των διαμερισμάτων να υποχωρεί, αλλά, από την άλλη, οι τιμές πώλησης μιας πολυτελούς κατοικίας να έχουν φτάσει στα ύψη.

Ανεβαίνουν οι τιμές στις πολυτελείς κατοικίες

Είναι ενδεικτικό ότι η άνοδος των πωλήσεων πολυτελών κατοικιών έχει αυξήσει τη μέση τιμή πώλησης στο Λονδίνο κατά 7,3% στις 646.614 στερλίνες.

«Η άνοδος της αξίας στα πολυτελή ακίνητα δεν θα διαρκέσει, καθώς οι παράγοντες που ωθούν τη ζήτηση αναμένεται να ξεφουσκώσουν», εκτιμά η Yolande Barnes από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. «Σύντομα θα πέσει και η ζήτηση», προσθέτει.

«Απ’ άκρη σ’ άκρη στη Βρετανία, διαπιστώνεται ξεκάθαρη τάση πως η αγορά ακινήτων κατεβάζει ταχύτητες», διαπιστώνουν οι ερευνητές της E.Surv.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider