Κρούγκμαν: Δεν υπάρχει λόγος για Grexit πλέον

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κρούγκμαν: Δεν υπάρχει λόγος για Grexit πλέον

Τη θέση πως η Ελλάδα δεν έχει λόγο πλέον να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη υποστηρίζει ο διάσημος οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

«Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει τη διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης και το κόστος της εξόδου από το ενιαίο νόμισμα είναι πολύ υψηλό, οπότε δεν έχει αυτή την στιγμή λόγο να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη», δήλωσε, σε συνέντευξή του στη Handelsblatt, ο Πολ Κρούγκμαν.

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, το ευρώ είναι από μια άποψη πιο μεγάλο πρόβλημα από τον κανόνα του χρυσού, γιατί στον κανόνα του χρυσού οι χώρες είχαν διατηρήσει τα δικά τους νομίσματα και ήταν εύκολο να τα αποσυνδέσουν. Στο ευρώ αντίθετα, η διαδικασία εξόδου είναι εξαιρετικά πολύπλοκη.

Η δημιουργία ενός νέου νομίσματος όταν χρησιμοποιείς το νόμισμα κάποιου άλλου είναι κάτι πολύ δύσκολο, υπογράμμισε. Ο ίδιος υποστήριξε πως η ιδανική λύση θα ήταν να έμπαινε κάποιος σε μια μηχανή του χρόνου και να μεταφερόταν στην αίθουσα στο Μάαστριχ το 1992 και να ζητούσε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην προχωρήσουν.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος τόνισε πως δεν θα έδινε πλέον σε καμία χώρα συμβουλή να αποχωρήσει από το ευρώ. «Δεν το έκαναν το 2012 δεν θα το κάνουν τώρα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κατοικίες: Οι κινήσεις που «κλειδώνουν» την επιστροφή ενοικίου – Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος Σεπτεμβρίου

ΕΦΚΑ: Ολοταχώς προς τη σύνταξη βγαίνει η γενιά των baby boomers - Γιατί συνεχίζουν να εργάζονται

AρρένΑ: Αύξηση πωλήσεων για το «νερό του Ολυμπιακού» - Οι στόχοι της οικογένειας Τσάκου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider