EΣΕΕ: Ικανοποίηση για την εξάρθρωση κυκλώματος λαθραίων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
EΣΕΕ: Ικανοποίηση για την εξάρθρωση κυκλώματος λαθραίων

Την ικανοποίηση της για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης λαθραίων προϊόντων παραεμπορίου από την Κίνα, εξέφρασε η ΕΣΕΕ και συνεχάρη τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Σταύρο Θωμαδάκη και τους 14 ελεγκτές του ΣΔΟΕ, οι οποίοι μέσα στην περίοδο των εορτών διενήργησαν τους σχετικούς ελέγχους.

Πιο συγκεκριμένα, στην υπόθεση ενεπλάκησαν 49 κοντέινερ, τα οποία ξεκίνησαν από την Κίνα με προορισμό την Ιταλία, ξεφορτώθηκαν στον Πειραιά και τελικά βρέθηκαν στον Ασπρόπυργο, με τις απώλειες του ΦΠΑ για το ελληνικό κράτος να ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ, με το ύψος όμως της συνολικής φοροδιαφυγής να είναι σημαντικά υψηλότερο, καθώς στο ως άνω ποσό του ΦΠΑ θα πρέπει να προστεθούν οι φόροι εισοδήματος και οι ασφαλιστικές εισφορές. Παράλληλα, στο κύκλωμα εμπλέκονται 9 επιχειρήσεις με ελληνικό ΑΦΜ και όγκο συναλλαγών πάνω από 1.500 εισαγωγές μόνο εντός του 2017, καθώς και 17 ιταλικές επιχειρήσεις που φέρονταν ως πλασματικοί αποδέκτες των εμπορευμάτων.

"Με την επιτυχία του αυτή, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατάφερε να πραγματοποιήσει την κατ' επανάληψη εκφρασθείσα παραίνεση της ΕΣΕΕ για αντιμετώπιση του παραεμπορίου μέσα από την διενέργεια ελέγχων στην πηγή των διακινούμενων εμπορευμάτων και όχι στην διακίνηση και στην διανομή. Η μεγάλη εμπειρία του ΣΔΟΕ και η επικέντρωσή του στην καταδίωξη του παράνομου παραεμπορίου, συμβάλλουν στην καταξίωση του Σώματος στην κοινωνία και αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας για το έργο του, το οποίο απαλλάσσει την ελληνική αγορά από στρεβλώσεις και δίνει διεξόδους στα πολλαπλά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας από τις παρεμπορικές δραστηριότητες" όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της συνομοσπονδίας.

Η συνομοσπονδία επαναλαμβάνει ότι να αντιλαμβάνεται το παραεμπόριο ως ένα πρόβλημα πρώτης γραμμής, το οποίο χρειάζεται λύσεις που θα είναι αποτέλεσμα ευρείας διαβούλευσης και συνεργασίας ανάμεσα στους αρμόδιους και ενδιαφερόμενους φορείς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιος ήταν ο Τσάρλι Κερκ

Δημογραφικό: Μόλις το 2,5% των 30άρηδων είναι γονείς - Με εισοδήματα έως 10.000 ευρώ η πλειοψηφία τους

ΕΣΠΑ: Προθεσμία ενός μηνός για επιδοτήσεις 200 εκατ. ευρώ στους μικρομεσαίους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider