ΗΠΑ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη ήταν η κύρια αιτία περικοπών θέσεων εργασίας τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη ήταν η κύρια αιτία περικοπών θέσεων εργασίας τον Μάρτιο
Οι απολύσεις σε μεγάλες αμερικανικές εταιρείες αυξήθηκαν κατά 25% τον Μάρτιο, με την τεχνητή νοημοσύνη να επισημαίνεται ως η βασικότερη αιτία.

Οι απολύσεις σε μεγάλες αμερικανικές εταιρείες αυξήθηκαν κατά 25% τον Μάρτιο, με την τεχνητή νοημοσύνη να επισημαίνεται ως η βασικότερη αιτία.

Σύμφωνα με την εταιρεία outplacement Challenger, Gray & Christmas, οι εργοδότες ανακοίνωσαν 60.260 περικοπές θέσεων εργασίας τον περασμένο μήνα, μία αύξηση 25% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ωστόσο ήταν μειωμένες κατά 78% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο.

Για το πρώτο τρίμηνο, οι απολύσεις ανήλθαν σε 217.632, οι χαμηλότερες για την περίοδο εδώ και τέσσερα χρόνια και μειωμένες κατά 56% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Από τις περικοπές, περίπου 15.341 σχετίζονταν με την Τεχνητή Νοημοσύνη, αντιστοιχώντας σε περίπου το ένα τέταρτο όλων των μειώσεων.

Οι εταιρείες δεν κάνουν πλέον απλώς περικοπές, αλλά μετατοπίζουν εντατικά τους προϋπολογισμούς τους προς την ΤΝ, ακόμη και αν αυτό σημαίνει περικοπές θέσεων εργασίας στην πορεία.

Συνολικά ο τομέας της τεχνολογίας ηγείται ξανά των περικοπών, με 18.720 απολύσεις τον Μάρτιο και 52.050 μέχρι στιγμής φέτος, με αυτές να συνδέονται με αλλαγές στο εργατικό δυναμικό που έχει καταγραφεί σε εταιρείες όπως η Dell, η Oracle και η Meta.

Τα σχέδια προσλήψεων αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά τη διάρκεια του μήνα, φτάνοντας συνολικά τις 32.826, ή αύξηση 157% από τον Φεβρουάριο. Από την αρχή του έτους, οι προσλήψεις έχουν μειωθεί κατά 6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Μετρό Αθήνας: Το 2032 (και βλέπουμε) ο ορίζοντας για τη Γραμμή 4 - «Μάχη» για το πριμ

Fuel Pass: Μ. Δευτέρα οι αιτήσεις, Μ. Τετάρτη οι πρώτες πληρωμές

Μοιράζει 35,3 εκατ. ευρώ στο προσωπικό η Eurobank, ενεργοποιεί buyback 288 εκατ. ευρώ

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider