Ως συνάντηση «ποτ πουρί» χαρακτήρισε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου τη σύσκεψη που έχουν αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με τους Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) για το κειμενο της συμφωνίας.
Τα κλιμάκια των Θεσμών έχουν ξεκινήσει να συγγράφουν το κείμενο του αναθεωρημένου Μνημονίου, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση της τεχνικής συμφωνίας και πλέον η ελληνική πλευρά κάνει παρατηρήσεις επί των θεμάτων που εκκρεμούν.
Πριν από τη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο οι Θεσμοί είχαν συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, η ασυλία των τραπεζιτών για τις αναδιαρθρώσεις προβληματικών δανείων, οι θέσεις τους για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, το αίτημα των τραπεζών για επέκταση της περιόδου φορολογικής απόσβεσης των διαγραφών κόκκινων δανείων και συναφή θέματα.
Ερωτηθείς για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τραπεζίτης που μετείχε στη συνάντηση είπε πως αν και θα είναι χρήσιμοι, ωστόσο είναι κάτι που δεν μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα. Για το τι ανέφεραν προς το κουαρτέτο, δήλωσε τα εξής: «Τους είπαμε πως το 2016 ήταν έτος σταθεροποίησης του τραπεζικού τομέα , αλλά το πρώτο δίμηνο του 2017 δεν είναι καλό λόγω αβεβαιότητας».