Μπόουμαν (Fed): Πιθανά να χρειαστούν νέες αυξήσεις επιτοκίων για τον περιορισμό του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόουμαν (Fed): Πιθανά να χρειαστούν νέες αυξήσεις επιτοκίων για τον περιορισμό του πληθωρισμού
Η επόμενη απόφαση της Fed σχετικά με το ύψος των επιτοκίων της θα ληφθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας (FOMC) στις 20 Σεπτεμβρίου.

Την άποψη πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) πιθανά θα χρειαστεί να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων ώστε να περιορίσει τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία εξέφρασε τη Δευτέρα το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας, Μισέλ Μπόουμαν.

Η Αμερικανίδα τραπεζίτρα, μιλώντας σε συνέδριο στην Ατλάντα, υπερασπίστηκε την αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, υποστηρίζοντας πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παραμένει πολύ πιο πάνω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η τράπεζα ώστε να υπάρχει σταθερότητα των τιμών στην οικονομία.

Ακόμα, είπε πως η αύξηση της απασχόλησης και άλλες ενδείξεις δραστηριότητας δείχνουν ότι η οικονομία συνέχισε να επεκτείνεται με «μέτριο ρυθμό».

«Δεδομένων αυτών των εξελίξεων, υποστήριξα την αύξηση του επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων στη συνεδρίαση του Ιουλίου και αναμένω ότι πιθανώς θα χρειαστούν πρόσθετες αυξήσεις για να μειωθεί ο πληθωρισμός στο στόχο» ανέφερε η Μπόουμαν.

«Θα αναζητήσω ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε συνεπή και ουσιαστική καθοδική πορεία, καθώς θα εξετάζω αν θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις του επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων και για πόσο χρονικό διάστημα το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων θα πρέπει να παραμείνει σε επαρκώς περιοριστικό επίπεδο» τόνισε η ίδια.

Υπενθυμίζεται πως η επόμενη απόφαση της Fed σχετικά με το ύψος των επιτοκίων της θα ληφθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας (FOMC) στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΚΕΠΕ: Συνεχίστηκε η άνοδος του δείκτη προήγησης και τον Απρίλιο - Δεν επηρεάστηκε από πληθωρισμό και επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider