Reuters: Αναμένεται σημαντική πτώση στις τιμές κατοικιών παγκοσμίως το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Αναμένεται σημαντική πτώση στις τιμές κατοικιών παγκοσμίως το 2023
Η μεγαλύτερη πτώση τιμών αναμένεται στον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία, όπου προβλέπεται πτώση των τιμών κατοικιών κατά τουλάχιστον 20% εντός του 2023.

Πτώση αναμένεται να σημειώσουν οι τιμές κατοικιών παγκοσμίως στις μεγαλύτερες οικονομίες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ ειδικών του real estate.

Η πτώση αποδίδεται στα αυξημένα επιτόκια που «παράγει» η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των ισχυρότερων κεντρικών τραπεζών του κόσμου, ενώ η ιστορική «έκρηξη» στις τιμές κατοικιών που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού έχει καταστήσει απλησίαστη την τιμή των ακινήτων για πολλούς αγοραστές.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τιμές κατοικιών στις ΗΠ, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση έως και 50% εντός του 2023, σε σχέση με τα επίπεδα που βρίσκονταν στην αρχή της πανδημίας το 2022.

Η μεγαλύτερη πτώση τιμών αναμένεται στον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία, όπου προβλέπεται πτώση των τιμών κατοικιών κατά τουλάχιστον 20% εντός του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 15 Φεβρουαρίου και 8 Μαρτίου μεταξύ 96 ειδικών του real estate, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα νέα δάνεια για τον Φεβρουάριο, εν μέσω της άρσης των μέτρων για τον κορονοϊό

gazzetta
gazzetta reader insider insider