ΟΔΔΗΧ: Το Δημόσιο άντλησε 487,5 εκατ. ευρώ από έντοκα ομόλογα ενός έτους - Στο 2,73% η απόδοση

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΟΔΔΗΧ: Το Δημόσιο άντλησε 487,5 εκατ. ευρώ από έντοκα ομόλογα ενός έτους - Στο 2,73% η απόδοση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Στην άντληση του ποσού των 487,5 εκατ. ευρώ προχώρησε την Τετάρτη το ελληνικό Δημόσιο, μετά τη δημοπράτηση εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 εβδομάδων.

Στην άντληση του ποσού των 487,5 εκατ. ευρώ προχώρησε την Τετάρτη το ελληνικό Δημόσιο, μετά τη δημοπράτηση εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 εβδομάδων.

Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, η απόδοση διαμο­ρφώ­θηκε στο 2,73%, ενώ συνολικά υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 1,047 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,79 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 112,5 εκατομμυρίων Ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Από την έρευνα στην αγορά» το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής καινοτομίας

Περίπου 20.000 Νέοι Αγρότες σε... «ομηρία»

Νέες ειδικότητες και επαγγέλματα του μέλλοντος που θα έρθουν στην Ελλάδα έως το 2035

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider