Goldman Sachs: Η Κίνα είναι «μήνες μακριά» από την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Η Κίνα είναι «μήνες μακριά» από την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό
Οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου υπολογίζουν πως η πλήρης άρση των μέτρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο 20% τις κινεζικές μετοχές.

Την άποψη πως η Κίνα θα συνεχίσει να διατηρεί τα αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού για αρκετούς μήνες ακόμα εκφράζουν αναλυτές της Goldman Sachs σε σχετική έκθεση τους.

Όπως αναφέρει το CNBC, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κινεζικές μετοχές έχουν επιδοθεί σε ένα ράλι εν μέσω της φημολογίας για το ότι το Πεκίνο θα χαλαρώσει την πολιτική «μηδενικών κρουσμάτων κορονοϊού» (zero covid policy) και θα προχωρήσει σε μερική χαλάρωση των περιορισμών που ισχύουν στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο χρηματιστηριακός δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έφτασε να κερδίζει έως και 5% τη Δευτέρα, για να κλείσει την πρώτη μέρα της εβδομάδας στο +2,6%.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs, ωστόσο, δεν ασπάζονται την αισιοδοξία για άρση των μέτρων στην Κίνα, λέγοντας πως το πραγματικό «άνοιγμα» της Κίνας «απέχει μήνες ακόμα καθώς ο ρυθμός εμβολιασμού των ηλικιωμένων πολιτών παραμένει σε χαμηλό επίπεδο και καθώς το ποσοστό θνησιμότητας στους ανεμβολίαστους βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα».

Σύμφωνα με την Goldman, η άρση των μέτρων στην Κίνα θα μπορούσε να γίνει στο β' τρίμηνο του 2023. Αυτή η περίοδος θα μπορούσε να αποφέρει μεγάλα κέρδη στις κινεζικές μετοχές, με τους αναλυτές του επενδυτικού οίκου να υπολογίζουν πως η πλήρης άρση των μέτρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο 20% τις κινεζικές μετοχές.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία του Πεκίνου, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας διαμορφώθηκε στα 85,15 δισ. δολάρια για τον Οκτώβριο, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή σε κερδοφορία για την Ryanair - «Υπερβολικές» οι ανησυχίες για ύφεση

Βιλερουά (ΕΚΤ): Έως και 3 χρόνια θα διαρκέσει η «μάχη» με τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider