Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας εξετάζει ενεργειακή επένδυση με «στόχο» την Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας εξετάζει ενεργειακή επένδυση με «στόχο» την Ευρώπη
Ο Γκαουτάμ Αντάνι βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις για μια μεγάλή επένδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Μαρόκο.

Ο Γκαουτάμ Αντάνι, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις για μια μεγάλή επένδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Μαρόκο με στόχο την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και «πράσινων» καυσίμων στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του πρακτορείου, ο Αντάνι συζητά την κατασκευή αιολικών και ηλιακών μονάδων παραγωγής ενέργειας στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, με το project να έχει το μεγαλύτερο μέγεθος σε παραγωγή ενέργειας με δυνατότητα παραγωγής έως και 10 γιγαβάτ.

Η επένδυση θα μπορούσε να περιλαμβάνει δύο μονάδες με δυνατότητα παραγωγής 5 γιγαβάτ της κάθε μιας, με τις μονάδες να μπορούν να δώσουν ενέργεια στην τοπική περιοχή και να εξάγουν ηλεκτρισμό απευθείας στην Ευρώπη. Ο Αντάνι βρίσκεται σε συζητήσεις με τις μαροκινές αρχές για πώληση υδρογόνου, για την παραγωγή αμμωνίας χωρίς άνθρακα.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, θα μπορούσαν να χρειαστούν χρόνια προτού ξεκινήσουν οι εξαγωγές ενέργειας προς την Ευρώπη, εφόσον οι συζητήσεις για την επένδυση καταλήξουν σε συμφωνία και υλοποιηθεί το project.

Ο Αντάνι σκοπεύει να καταστήσει τον όμιλο του -με δραστηριότητες από επιχειρήσεις άνθρακα μέχρι και λιμάνια- τον μεγαλύτερο παραγωγό καθαρής ενέργειας στον κόσμο μέχρι το 20230, αν και συνεχίσει να κάνει μεγάλες επενδύσεις στα ορυκτά καύσιμα.

Ο Ινδός επιχειρηματίες εστιάζει στην ανάπτυξη του κλάδου του «πράσινου» υδρογόνου και θεωρεί πως τα «πράσινα» καύσιμα είναι το κλειδί για την απανθρακοποίηση της βαριάς βιομηχανίας στην Ινδία και διεθνώς.

Πηγή φωτό: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Απελευθέρωση ηλεκτρικού χώρου, αποθήκευση και διασυνδέσεις για πιο γρήγορη διείσδυση ΑΠΕ

Η εταιρεία του Κέβιν Χαρτ απέσπασε επένδυση από την JP Morgan

gazzetta
gazzetta reader insider insider