Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ισπανία «τρέχει» έργα 24,6 δισ. ευρώ στο α' εξάμηνο του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ισπανία «τρέχει» έργα 24,6 δισ. ευρώ στο α' εξάμηνο του 2022
Περίπου 2,9 δισ. ευρώ θα δοθούν για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών για την ηλεκτροκίνηση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Μαδρίτης.

Έργα ύψους 24,6 δισ. ευρώ θα δημοπρατήσει η κυβέρνηση της Ισπανίας μέσα στο α' εξάμηνο του 2022, στο πλαίσιο των επενδύσεων που εντάσσονται στο πακέτο των πόρων του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης που έχει λάβει η χώρα.

Όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο πηγές από την κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ, τα περισσότερα χρήματα θα δοθούν της βιώσιμης ανάπτυξης και της ψηφιοποίησης. Περίπου 2,9 δισ. ευρώ θα δοθούν για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών για την ηλεκτροκίνηση, ενώ ακόμα 5 δισ. ευρώ θα δοθούν για έργα επισκευών και διορθώσεων σε σπίτια ώστε να γίνουν περισσότερα «πράσινα».

Υπενθυμίζεται πως η χώρα της Ιβηρικής έχει λάβει 70 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό μετά από την Ιταλία, σε επίπεδο Ευρωζώνης.

Η Μαδρίτη αναμένει πως με τη σημαντική συμβολή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης η οικονομία της Ισπανίας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 7% για το 2022.

Για το 2021 ανέμενε ανάπτυξη κατά 6,5% αλλά αυτή διαμορφώθηκε στο 5% για το σύνολο του περασμένου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Με πληθωρισμό στο 6% ξεκίνησε το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider