Στο 3,4% ο πληθωρισμός της Γαλλίας τον Δεκέμβριο

Newsroom
Μοιράσου το
Στο 3,4% ο πληθωρισμός της Γαλλίας τον Δεκέμβριο
Το εμπορικό έλλειμμα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης ξεπέρασε τα 180 δισ. ευρώ.

Στο 3,4% διαμορφώθηκε ο εναρμονισμένος, με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις πιέσεις των τιμών που αντιμετωπίζει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Αναλυτικά, ο εναρμονισμένος με τις τιμές της ΕΕ, πληθωρισμός αυξήθηκε σε ετήσιο επίπεδο 3,4% (εντός της αρχικής μέτρησης και των προβλέψεων των αναλυτών) και σε μηνιαίο επίπεδο 0,2% (εντός της αρχικής μέτρησης και των προβλέψεων των αναλυτών).

Ο εθνικός πληθωρισμός της Γαλλίας αυξήθηκε σε ετήσιο επίπεδο 2,8% για τον Δεκέμβριο, εντός της αρχικής μέτρησης και των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,2% για τον Δεκέμβριο, εντός της αρχικής μέτρησης και των προβλέψεων των αναλυτών.

Εξάλλου, το εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας διευρύνθηκε για τον Νοέμβριο σε ετήσιο επίπεδο, φτάνοντας τα 181 δισ. ευρώ από 171,6 δισ. ευρώ προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Πληθωρισμό στο 3,2% αναμένουν οι επιχειρήσεις για 2022