Οικονομία | Ελλάδα
06-12-2021 | 15:04

Γεωργιάδης για ΑΕΠ: Σε υψηλό 10ετίας ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων

Newsroom
Μοιράσου το
Γεωργιάδης για ΑΕΠ: Σε υψηλό 10ετίας ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την ικανοποίηση του για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως «οι στόχοι ακόμη και του αναθεωρημένου προϋπολογισμού για την ανάπτυξη του 2021 φαίνεται να επιτυγχάνονται».

Ακόμα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει πως οι επενδύσεις στη χώρα μας καταγράφουν την καλύτερη επίδοση της τελευταίας 10ετίας.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Γεωργιάδη:

«Οι σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ μας γεμίζουν αισιοδοξία για να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε ώστε να ανορθώσουμε την ελληνική οικονομία μέσα στη θύελλα της πανδημίας.

Παρά την πανδημία, τα στοιχεία του 3ου τριμήνου το κατατάσσουν ως το καλύτερο 3ομηνο από το 2011 με ιδιαίτερη επίδραση σ’ αυτές τις καλές επιδόσεις του τομέα των επενδύσεων. Ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων (ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου) κατά 18,1% σε ετήσια βάση αποτελεί, σε απόλυτο αριθμό, την καλύτερη μας επίδοση εδώ και μία 10ετία και θέτει θεμέλια για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι στόχοι ακόμη και του αναθεωρημένου προϋπολογισμού για την ανάπτυξη του 2021 φαίνεται να επιτυγχάνονται. Τελικό αποτέλεσμα θα έχουμε με την ολοκλήρωση του έτους. Ελπίζω να πάμε και ακόμη καλύτερα».
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.