Αύξηση - έκπληξη στην καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση - έκπληξη στην καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο
βρετανία
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της GfK διαμορφώθηκε στις -14 μονάδες το Νοέμβριο, ανακτώντας μέρος του χαμένου εδάφους από τη «βουτιά» των τελευταίων μηνών.

Βελτίωση, έπειτα από τρεις διαδοχικούς μήνες πτώσης, εμφάνισε η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο το Νοέμβριο, σηματοδοτώντας ότι οι Βρετανοί είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα την ερχόμενη εορταστική περίοδο.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της GfK διαμορφώθηκε στις -14 μονάδες το Νοέμβριο από -17 τον Οκτώβριο, ανακτώντας μέρος του χαμένου εδάφους από τη «βουτιά» των τελευταίων μηνών.

Οικονομολόγοι, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις -18 μονάδες.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 4,2% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, μετά από άνοδο 3,1% τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό πληθωρισμού από τον Δεκέμβριο του 2011.

Σημειώνεται πως τέσσερις στους πέντε υποδείκτες αυξήθηκαν τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι απόψεις για τη γενική οικονομική κατάσταση βελτιώθηκαν, ωστόσο οι καταναλωτές είναι λιγότερο αισιόδοξοι για τα προσωπικά τους οικονομικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider