Μπρέιναρντ: Υποψήφια για την προεδρία της Fed - Πέρασε από συνέντευξη στον Λευκό Οίκο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπρέιναρντ: Υποψήφια για την προεδρία της Fed - Πέρασε από συνέντευξη στον Λευκό Οίκο
Η Μπρέιναρντ, αξιωματούχος της Fed, εκπροσωπεί τον μόνο έτερο δημοσίως γνωστό υποψήφιο εκτός από τον σημερινό πρόεδρο, Τζερόμ Πάουελ.

Η Λάελ Μπρέιναρντ πέρασε από συνέντευξη για τον ρόλο της προέδρου της Fed όταν επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές.

Η Μπρέιναρντ, αξιωματούχος της Fed, εκπροσωπεί τον μόνο έτερο δημοσίως γνωστό υποψήφιο εκτός από τον σημερινό πρόεδρο, Τζερόμ Πάουελ. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τους υποψηφίους της Fed, καθώς ένα άλλο «άνοιγμα» εμφανίστηκε μετά την ανακοίνωση παραίτησης της Δευτέρας από τον Ράνταλ Κουάρλες.

Η Μπρέιναρντ είναι γνωστή για την dovish θέση της για τα επιτόκια, αν και στην πράξη οι απόψεις της για την οικονομία έχουν πολλά κοινά με τον Πάουελ. Εκεί που διαφέρει είναι μια πιο σκληρή στάση για τη ρύθμιση των τραπεζών, για παράδειγμα η ψηφοφορία για την επιβολή ενός αντικυκλικού αποθέματος ασφαλείας στις τράπεζες, το οποίο θα απαιτούσε από αυτές να διατηρούν περισσότερα κεφάλαια.

«Ο Πάουελ δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί hawkish, αλλά η Μπρέιναρντ, η μόνη εγγεγραμμένη Δημοκρατική στο Συμβούλιο των Διοικητών, είναι πιθανώς πιο dovish», δήλωσε ο Μάρσαλ Γκίτλερ, επικεφαλής έρευνας επενδύσεων στην BDSwiss Holding.

«H Μπρέιναρντ κατ’ όνομα θεωρείται η πιο dovish από τους πιθανούς υποψηφίους, αν και ο Πάουελ έχει αποδειχτεί αρκετά dovish και ο ίδιος μετά από την μεταστροφή στις αρχές του 2019», πρόσθεσε ο Στιν Γιάκομπσεν, επικεφαλής επενδύσεων στη Saxo Bank.

Η Μπρέιναρντ μπορεί να έχει πιο δύσκολο δρόμο έγκρισης από την Γερουσία από τον Πάουελ, έναν Ρεπουμπλικανό που έχει υποστηρικτές και στα δύο κόμματα.

Photo: @AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider