Ελλάδα
19-10-2021 | 18:56

Υπ. Εργασίας: Δραστική μείωση των εκκρεμών συντάξεων έως το πρώτο εξάμηνο του 2022

Newsroom
Μοιράσου το
Υπ. Εργασίας: Δραστική μείωση των εκκρεμών συντάξεων έως το πρώτο εξάμηνο του 2022
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με τους επικεφαλής των θεσμών συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της 12ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της χώρας.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά τη συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε σχέση με το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, καθώς και τις εκτιμήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα, με δεδομένο τον στόχο που έχει τεθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αύξηση του ρυθμού απονομής των εκκρεμών συντάξεων και δραστική μείωση του στοκ έως το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο υπουργός σημείωσε ότι θα ενημερώνει τακτικά τους εκπροσώπους των θεσμών τόσο για την πορεία των εκκρεμών συντάξεων, όσο και για τη διαδικασία απονομής των συντάξεων γενικά, τονίζοντας ότι για το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το θέμα αντιμετωπίζεται ως κορυφαία προτεραιότητα για λόγους τόσο κοινωνικούς όσο και πολιτικούς και όχι απλώς ως συμμόρφωση με μία μνημονιακή υποχρέωση.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είχε αναφερθεί στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, τονίζοντας πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα αντιμετωπιστεί πλήρως το θέμα, ενώ από τον Νοέμβριο θα υπάρχει σημαντική βελτίωση στην απονομή των συντάξεων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι στην επιτάχυνση των διαδικασιών συμβάλλει η εγκατάσταση ενός συστήματος με το οποίο παρακολουθούν τι γίνεται με την έκδοση συντάξεων σε πραγματικό χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

MUST READ

Χατζηδάκης: Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα αντιμετωπιστεί το θέμα των εκκρεμών συντάξεων