Η Κίνα ενισχύει τις αντιμονοπωλιακές της υπηρεσίες καθώς η καταστολή διευρύνεται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα ενισχύει τις αντιμονοπωλιακές της υπηρεσίες καθώς η καταστολή διευρύνεται
Η κινέζικη επιτροπή ανταγωνισμού σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερα άτομα στα κεντρικά γραφεία της στο Πεκίνο και θα δημιουργήσει τμήματα που θα επιβλέπουν καλύτερα τις συμφωνίες και τις έρευνες.

Η κινέζικη επιτροπή ανταγωνισμού σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερα άτομα στα κεντρικά γραφεία της στο Πεκίνο και θα δημιουργήσει τμήματα που θα επιβλέπουν καλύτερα τις συμφωνίες και τις έρευνες, διατηρώντας αυξημένη την πίεση μετά από μια καταστολή των μονοπωλίων διάρκειας ενός έτους.

Η κρατική υπηρεσία για τη ρύθμιση της αγοράς θα ενισχύσει το προσωπικό στο γραφείο αντιμονοπωλίου, το οποίο θα χωριστεί σε τρία ξεχωριστά τμήματα με επίκεντρο τις αντιμονοπωλιακές έρευνες, τον ανταγωνισμό της αγοράς και την εποπτεία των συγχωνεύσεων, σύμφωνα με το Bloomberg. Σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των αντιμονοπωλιακών αξιωματούχων από πάνω από 40 σε 100, πριν φτάσει τους 150 εντός πέντε ετών.

Τα προκαταρκτικά σχέδια αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Το Πεκίνο αυξάνει την αντιμονοπωλιακή εποπτεία του ιδιωτικού τομέα της Κίνας, ειδικά στον ψηφιακό τομέα μετά από μια δεκαετία ανεμπόδιστης ανάπτυξης. Οι κινήσεις σηματοδοτούν ότι η SAMR, η οποία απέσπασε πρόστιμα δισεκατομμυρίων από την Alibaba και τη Meituan για κατάχρηση της αγοράς, περνά σε μια νέα φάση επιβολής πληθώρας κανονισμών που καλύπτουν κάθε γωνιά του μεγαλύτερου τομέα διαδικτύου στον κόσμο από την παράδοση τροφίμων, τις online αγορές και κοινωνικά μέσα.

Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τους αξιωματούχους να ενισχύσουν το αντιμονοπωλιακό έργο τους για να εξασφαλίσουν θεμιτό ανταγωνισμό, μέρος του ευρύτερου οράματός του για την επίτευξη «κοινής ευημερίας» και την εξάλειψη των ανισοτήτων που έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο έλεγχος των εταιρειών τεχνολογίας θεωρήθηκε ως ένα κρίσιμο στοιχείο αυτών των προσπαθειών, δεδομένης της υπερβολικής δύναμης που συσσωρεύονται εταιρείες όπως η Alibaba και η Tencent Holdings.

Τους τελευταίους 11 μήνες, η SAMR κατάφερε να θεσπίσει νέους αντιμονοπωλιακούς νόμους μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών, επιβάλλοντας πρόστιμα σε τεχνολογικούς γίγαντες για πολυετείς συμφωνίες καθώς και μπλοκαρισμένες προτεινόμενες συγχωνεύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider