Σκέρτσος για ΔΕΗ: Το 34% εξασφαλίζει στο Δημόσιο την κυριαρχία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκέρτσος για ΔΕΗ: Το 34% εξασφαλίζει στο Δημόσιο την κυριαρχία
«Όποιος έχει διαγνωστεί μπορεί να κάνει μία δόση μετά την παρέλευση έξι μηνών. Όποιος δεν έχει διαγνωστεί μπορεί να κάνει και τις δύο δόσεις», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Για την ελληνική οικονομία και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Επικρατείας. Συγκεκριμένα, ο Άκης Σκέρτσος σημείωσε ότι, «η ανάπτυξη πρέπει να μοιράζεται σε όλη την κοινωνία και αυτό κάνει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση μοίρασε φόρους και υπάρχει όφελος από 365 ευρώ στα χαμηλότερα και 1065 στα υψηλότερα εισοδήματα.

Είδαμε ότι, στη ΔΕΘ δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό μια σειρά νέων ελαφρύνσεων», εξηγώντας ότι, «η ακρίβεια τώρα έχει εξωτερικούς παράγοντες, υπάρχει πρόβλημα στο ρεύμα γιατί πρέπει να τροφοδοτούμε τις επιχειρήσεις με φτηνό και πράσινο ρεύμα. Από εκεί και πέρα είπαμε ότι, ο καταναλωτής δεν θα δει αυξήσεις πάνω από 1,2 ευρώ στο λογαριασμό του».

Η ΔΕΗ

Όσο για τη ΔΕΗ, κατηγόρησε αυτούς «που υποστηρίζουν την κρατική ΔΕΗ είναι που την οδήγησαν να χρεωθεί» και συμπλήρωσε πως η ΔΕΗ «είχε ακριβό τιμολόγιο που παραγόταν από ‘βρώμικη’ μορφή ενέργειας, λόγω του λιγνίτη πληρώνουμε ακριβότερο ρεύμα».

Όπως είπε ο Υπουργός Επικρατείας, «πρέπει να γίνουν πολλές επενδύσεις για να υπάρξει εναλλακτική πηγή ενέργειας. Το 34% εξασφαλίζει στο Δημόσιο την κυριαρχία. Δεν υπάρχει άλλος, στρατηγικός επενδυτής. Το δημόσιο παραμένει ο κυρίαρχος μέτοχος. Με τον τρόπο που γίνεται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εξασφαλίζεται η κυριαρχία της ΔΕΗ».

«Υπάρχουν ακόμα μεγάλες αδικίες στο φορολογικό μας σύστημα και μία μία διορθώνονται. Εισάγουμε πολλά κίνητρα για το «Εξ-οικονομώ».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, είπε πως «θα διευρύνουμε περαιτέρω το επίδομα θέρμανσης, το Δεκέμβρη τα νοικοκυριά που λαμβάνουν επίδομα αλληλεγγύης, θα λάβουν επιπλέον επίδομα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Επενδυτική έξοδος στα Βαλκάνια με 1,3 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider