Οικονομία | Ελλάδα
18-09-2021 | 11:46

Αδ. Γεωργιάδης: Διεκδικούμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια με επιδότηση από την Ε.Ε.

Newsroom
Μοιράσου το
Αδ. Γεωργιάδης: Διεκδικούμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια με επιδότηση από την Ε.Ε.
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Διεκδικούμε πακέτο από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τις αυξήσεις στην ενέργεια», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δήλωσε μάλιστα ότι η κίνηση αυτή αποτελεί σημείο απόφασης των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου που συμμετείχαν στη Σύνοδο EUMED9, η οποία διεξήχθη χθες στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, η έκκληση προς την Κομισιόν να πάρει μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας εμπίπτει στη συγκεκριμένη απόφαση.

Απαντώντας στο γιατί η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε μακρύτερες χρονικά επιδοτήσεις για την ενέργεια ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδοτήσεις μέχρι το τέλος του έτους, επειδή τότε λήγει το οικονομικό έτος και υπογράμμισε ότι το μέτρο των επιδοτήσεων στην ενέργεια θα συνεχιστεί και μετά. Μόνη προϋπόθεση, είπε, είναι να συνεχιστούν και οι διεθνείς αυξήσεις.

Αναφερόμενος στην επιστρεπτέα προκαταβολή επισήμανε ότι όσοι επιχειρηματίες έχουν μείωση τζίρου από το 2019 στο 2020 άνω του 70% θα επιστρέψουν μόνο το 25% των χρημάτων που έχουν λάβει, σημειώνοντας ότι «η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι το πιο μεγάλο από τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «κάθε αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας μας από οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης μας φέρνει ένα βήμα πιο μακριά από τα μνημόνια, καθώς μπορούμε να δανειστούμε από μόνοι μας από τις αγορές».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η οικονομία πηγαίνει καλά αναφέροντας ως παράδειγμα την αύξηση του τζίρου στην εστίαση, η οποία σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τον Ιούλιο του 2021 ήταν κατά 170% αυξημένη σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020.

Όπως σημείωσε αυτό έγινε επειδή οι επιχειρήσεις ήταν ανοιχτές και η κυβέρνηση ήταν εκεί να τις στηρίζει

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι «η κυβέρνηση δε θα αφήσει κανέναν μόνο του, η οικονομία πηγαίνει καλα και θα έχουμε χρήματα να δώσουμε αν χρειαστεί εκεί που πρέπει, λελεογισμενα» είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως ο νέος εργαζόμενος θα παίρνει 600 ευρώ από την κυβέρνηση και ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξάνεται ανάλογα με την ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.