Ποιες συντάξεις αυξάνονται από τον Ιανουάριο

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιες συντάξεις αυξάνονται από τον Ιανουάριο
Λόγω της θετικής προσωπικής διαφοράς, 600.000 συνταξιούχοι, κατά κανόνα προερχόμενοι από το ΙΚΑ, θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους από 1/1/2019, επεσήμανε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Με την σύνταξη Ιανουαρίου 2019, που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στο τέλος Δεκεμβρίου, θα δουν τις αυξήσεις στις συντάξεις τους 620.000 συνταξιούχοι.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η κατάθεση στη Βουλή της διάταξης νόμου του υπουργείου Εργασίας, με την οποία θα ακυρώνεται η περικοπή των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων που υπάρχει προσωπική διαφορά, σε ποσοστό έως 18%.

«Λόγω της θετικής προσωπικής διαφοράς, 600.000 συνταξιούχοι, κατά κανόνα προερχόμενοι από το ΙΚΑ, θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους από 1/1/2019. Άρα, και δεν θα περικοπούν οι συντάξεις, λόγω της μη περικοπής της αρνητικής προσωπικής διαφοράς, και για αρκετούς εκ των συνταξιούχων θα υπάρχουν αυξήσεις» δήλωσε νωρίτερα στην ΕΤ3 η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η μέση αύξηση θα φτάσει αθροιστικά, μέσα σε 5 χρόνια, στα 90 με 96 ευρώ (περίπου 20 ευρώ τον χρόνο). Ωφελημένοι από την εξέλιξη αυτή θα είναι εκτός από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ και εκείνοι που ασφαλίζονταν στα πρώην «ευγενή» Ταμεία ΔΕΚΟ - Τραπεζών, αλλά και συνταξιούχοι του Δημοσίου.

«Μισθοί και συντάξεις αυξάνονται το 2019 και αυτό είναι πάρα πολύ κομβικό ζήτημα για τη χώρα που έχει περάσει μία οχταετία μνημονίων», τόνισε η υπουργός Εργασίας.

«Ο κύκλος των μνημονίων έχει κλείσει μια για πάντα. Αντιστρέψαμε το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές, επαναφέραμε τις συλλογικές συμβάσεις, είμαστε ήδη σε εντατική διαδικασία για να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό τον Ιανουάριο, υλοποιούμε προγράμματα εργασίας για τους νέους», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιος ήταν ο Τσάρλι Κερκ

Δημογραφικό: Μόλις το 2,5% των 30άρηδων είναι γονείς - Με εισοδήματα έως 10.000 ευρώ η πλειοψηφία τους

ΕΣΠΑ: Προθεσμία ενός μηνός για επιδοτήσεις 200 εκατ. ευρώ στους μικρομεσαίους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider