Βρούτσης για 120 δόσεις: Αριθμός - ρεκόρ εντάχθηκε στη ρύθμιση για τα ταμεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρούτσης για 120 δόσεις: Αριθμός - ρεκόρ εντάχθηκε στη ρύθμιση για τα ταμεία
Αποτελεί ρεκόρ τόσο ο αριθμός των οφειλετών που εντάχθηκαν στην ρύθμιση των 120 δόσεων, όσο και το τελικό ρυθμισμένο ποσό, εξήγησε ο υπουργός Εργασίας.

«Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία. Αποτελεί ρεκόρ -που ξεπερνάει όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις- τόσο ο αριθμός των οφειλετών που εντάχθηκαν στην ρύθμιση, όσο και το τελικό ρυθμισμένο ποσό».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του για τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης σημειώνει ότι στη ρύθμιση εντάχθηκαν 432.599 οφειλέτες, δηλαδή περίπου το 1/3 του συνόλου των οφειλετών, ενώ το ρυθμισμένο ποσό, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), θα κυμανθεί πάνω από 4,5 δισ. ευρώ.

«Επιδίωξη της κυβέρνησής μας είναι μέσα από ένα μίγμα διαφορετικής οικονομικής πολιτικής, μειωμένων φόρων και εισφορών, με μία οικονομία που αναπτύσσεται διαρκώς, με μία αγορά εργασίας που ενισχύεται, με την ανεργία συνεχώς να αποκλιμακώνεται και, κυρίως, με ένα δίκαιο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, να μην δημιουργούνται νέες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως στο παρελθόν. Η συνέπεια απέναντι στις υποχρεώσεις του κάθε πολίτη και επιχείρησης προς το κράτος αποτελεί τον καλύτερο και πιο ασφαλή οδηγό προς το μέλλον» τονίζει ο υπουργός Εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.