Αντιδρά ο Στέλιος Χατζηιωάννου για τις απολύσεις στην easyJet - «Οι απολυθέντες να μιλήσουν»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιδρά ο Στέλιος Χατζηιωάννου για τις απολύσεις στην easyJet - «Οι απολυθέντες να μιλήσουν»
«Όσοι απολυθούν να καταθέσουν ότι γνωρίζουν για τους αχρείους της easyJet».

Το θέμα της ακύρωσης της παραγγελίας 107 αεροσκαφών της Airbus επαναφέρει στο προσκήνιο ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της easyJet, sir Στέλιος Χατζηιωάννου, με αφορμή την ανακοίνωση της easyJet για μείωση του προσωπικού της κατά 30% ζητώντας από τους απολυθέντες να καταθέσουν στοιχεία για τα στελέχη της εταιρείας που σύμφωνα με τον κ. Χατζηιωάννου ενήργησαν με προσωπικό συμφέρον για την παραγγελία των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηιωάννου ανέφερε «οι αχρείοι της easyJet εξακολουθούν εδώ και δύο μήνες να ψεύδονται, συνεχίζοντας να πληρώνουν την Airbus για την αγορά 107 επιπλέον αεροσκαφών. Σήμερα ενημερώνουν το 30% των εργαζομένων της easyJet ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Και αναρωτιέται κανείς: γιατί δεν σταματούν να πληρώνουν πρώτα την Airbus; Εάν η αεροπορική εταιρεία πρέπει να συρρικνωθεί από άποψη ανθρώπινου δυναμικού κατά 30%, τότε θα πρέπει να μειωθεί αντίστοιχα και ο στόλος κατά 30% και όχι να αυξηθεί με την αγορά 107 επιπλέον αεροσκαφών. Γιατί, λοιπόν, επιμένουν τόσο πολύ οι αχρείοι ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν στην Airbus;» αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του.

«Από την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, οπότε και αποκαλύφθηκαν οι δεσμοί του με τον γνωστό από τα Panama Papers Ελβετό δικηγόρο Marc Bonnant, ένας από τους τρεις αχρείους, ο CFO της easyJet Andrew Findlay, παραιτήθηκε. Ο Findlay δεν θα πρέπει πλέον να υπογράφει επιταγές προς την Airbus. Δεν θα βρίσκεται, άλλωστε, στην εταιρεία ώστε να πληρώσει όλα αυτά τα επιπλέον αεροσκάφη» συμπληρώνει και ζητά από το «30% του προσωπικού της easyJet, αυτούς που χάνουν σήμερα τη δουλειά τους, να αποκαλύψουν ό,τι γνωρίζουν για τους αχρείους της easyJet».

Μάλιστα αναφέρει για ακόμα μια φορά την «επικήρυξη» των διευθυντικών στελεχών, τονίζοντας ότι «προσφέρει αμοιβή έως 5.000.000 λίρες Αγγλίας σε όποιον παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για τις συναλλαγές μεταξύ των αχρείων της easyJet – ιδιαίτερα του Findlay – και του Marc Bonnant».

«Μήπως έχετε δει αυτό τον άνδρα με κάποιον από τους αχρείους της easyJet; https://www.bonnant-associes.ch/en/team/marc-bonnant/. Όποιος διαθέτει σχετικές πληροφορίες μπορεί να αποστείλει e-mail με πλήρη εμπιστευτικότητα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και ο Sir Στέλιος θα τις αξιολογήσει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Χατζηιωάννου έχει επανειλημμένα υποστηρίξει πως η συμφωνία για την προμήθεια νέων αεροσκαφών δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της easyJet το 2013, αλλά ούτε και στην παρούσα περίοδο, καθώς η εταιρεία θα μπορούσε να εξοπλιστεί με μεταχειρισμένα αεροσκάφη, το κόστος των οποίων βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση». Παράλληλα κατηγορεί τον πρόεδρο της easyJet ότι δεν έχει εξηγήσει ούτε πώς η αγορά νέων αεροσκαφών εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εταιρείας ούτε εάν η ακύρωση της παραγγελίας είναι περισσότερο κοστοβόρα από την ολοκλήρωσή της σε αυτές τις συνθήκες.

Κατά τον ίδιο η ακύρωση της παραγγελίας είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η εταιρεία μετά την κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού αλλά είναι και προς όφελος τόσο των μετόχων της όσο του δημοσίου συμφέροντος. Εκτός από τους μετόχους της εταιρείας που κινδυνεύουν να χάσουν τις επενδύσεις τους μέχρι το τέλος του έτους, πλήττονται και οι βρετανοί φορολογούμενοι καθώς η easyJet λάμβανε εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού δάνειο 600 εκατ. στερλινών, το οποίο δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει εάν χρεοκοπήσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider