Huawei: Αύξηση εσόδων 30% παρά τους αμερικανικούς περιορισμούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Huawei: Αύξηση εσόδων 30% παρά τους αμερικανικούς περιορισμούς
Μικρές οι επιπτώσεις του «σινοαμερικανικού πολέμου».

Καλύτερα από τo αναμενόμενo ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα της κινεζικής Huawei για το α' εξάμηνο του τρέχοντος έτους, παρά το σινοαμερικανικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει και παρά τους περιορισμούς και ένταξή της στην αμερικανική «μαύρη λίστα» εμπορίου τον Μάιο.

Η εταιρεία που έχει μπει στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών κατέγραψε αύξηση 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο η ζημιά που θα μπορούσε να προκληθεί από τις αμερικανικές απειλές δεν έχει ακόμα φανεί, αφού το εμπόρευμα είχε δοθεί ήδη στους προμηθευτές πριν προκύψει το πρόβλημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιουνίου του ιδρυτή της εταιρείας και CEO, Ren Zhengfei, η αντιμετώπιση των περιορισμών που έθεσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, αν τελικά εφαρμοστούν, θα χρειαστούν περί τα 30 δισ. δολάρια για να καλυφθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ τα έσοδα θα μπορούσαν να μειωθούν κατά το τρέχον έτος.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα έσοδα του 2018 αυξήθηκαν κατά 19,5% φτάνοντας τα 105 δισ. δολάρια ενώ μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2019 η αύξηση των εσόδων ήταν 39% εν συγκρίσει με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του α' τριμήνου ανακοινώθηκαν λίγο μετά την δήλωση της εταιρείας ότι υπέγραψε 50 συμβόλαια 5G με 25 παρόχους κινητής τηλεφωνίας της Ευρώπης. Δεδομένης της ανάπτυξης του 5G και της πρωτοπορίας της Huawei στον συγκεκριμένο τομέα o αντιπρόεδρος της εταιρείας Ken Hu, προέβλεψε τον Απρίλιο ότι η κυκλοφορία των δικτύων πέμπτης γενιάς θα προχωρήσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο με αποτέλεσμα να χαρίσει ένα διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης στο συγκεκριμένο τμήμα της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider