Νέο ιδιοκτήτη έχει το κτήριο της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας στην οδό Μίνωος στον Νέο Κόσμο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πλειοδότης στον σημερινό πλειστηριασμό αναδείχθηκε εταιρεία τουριστικής αξιοποίησης και εκμετάλλευσης ακινήτων και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων που συνδέεται με την εταιρεία Dimand

Το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία, πολύ κοντά σε δύο σταθμούς του μετρό (Άγιος Ιωάννης και Νέος Κόσμος) και με εύκολη πρόσβαση από τις λεωφόρους Συγγρού και Βουλιαγμένης. Έτσι προκρίνεται η μετατροπή του κτηρίου γραφείων σε ξενοδοχείο. 

Η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού είχε οριστεί στα 10.885.871 ευρώ. Το κτήριο περιλαμβάνει πρώτο, δεύτερο υπόγειο, ισόγειο, έξι ορόφους και δώμα και έχει συνολική επιφάνεια 14.427,41 τ.μ. Βρίσκεται σε οικόπεδο 3,2 στρεμμάτων στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Ηλία Ηλιού-Δεινοστράτους-Μίνωος και Πυθέου στη θέση Άγιος Ιωάννης Ξάχωνες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελευθεροτυπία κηρύχθηκε σε πτώχευση τον Ιούνιο του 2014 και το κτήριο της Μίνωος είναι από τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία, του οποίου η εκποίηση εκτιμάται ότι θα επιτρέψει την αποπληρωμή τμήματος των χρεών ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ.

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014, περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας είχαν εξουσιοδοτήσει δικηγόρο να προχωρήσει σε αποκλειστική εντολή προς εταιρεία ακινήτων που φερόταν να διαθέτει αγοραστές για το ακίνητο. Τότε ο πήχης του ελάχιστου τιμήματος είχε τεθεί σε περίπου 9 εκατ. ευρώ, ενώ η διαδικασία πώλησης δεν υλοποιήθηκε.