Η Amazon αλλάζει τους όρους του «παιχνιδιού» στα γήπεδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Amazon αλλάζει τους όρους του «παιχνιδιού» στα γήπεδα
Το νέο γήπεδο Climate Pledge Arena αποτελεί έμπνευση της Amazon.

Όλο και περισσότερες πολυεθνικές επιχειρήσεις αναλαμβάνουν ενεργή δράση κατά της κλιματικής αλλαγής και προσαρμόζουν όχι μόνο τη στρατηγική της και τους εσωτερικούς τους κανονισμούς αλλά και τα φυσικά στοιχεία όπως είναι τα κτήρια μηδενικών εκπομπών.

H έδρα της πρώην ομάδας του NBA, Seattle Supersonics, ανακαινίζεται ώστε να γίνει το πρώτο αθλητικό κέντρο στον κόσμο με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Το νέο Climate Pledge Arena αποτελεί έμπνευση της Amazon, η οποία σκοπεύει να το καταστήσει το πρώτο γήπεδο μηδενικών εκπομπών στον κόσμο, ένα φιλόδοξο σχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων είναι ενδεικτικό και της «πράσινης» στροφής της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Amazon, οι αθλητικές εγκαταστάσεις χωρητικότητας 18.000 θέσεων ανακαινίζονται, ώστε να γίνουν το πρώτο αθλητικό κέντρο στον κόσμο με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα. Στο γήπεδο θα εγκατασταθούν ηλιακοί συλλέκτες για να τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Έχοντας τεράστιο λειτουργικό κόστος, αυτοί οι μεγάλοι χώροι αναζητούν συνεχώς τρόπους αύξησης της ενεργειακής αποδοτικότητας.

«Όταν σκεφτόμαστε τα στάδια, αυτοί οι χώροι καταναλώνουν πολλή ενέργεια και πόρους, οπότε η εξεύρεση τρόπων για να καταστούν οι χώροι αυτοί βιώσιμοι θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί και θα μειώσει επίσης το λειτουργικό κόστος», δήλωσε ο Rhiannon Jacobsen, αντιπρόεδρος στο US Green Building Council, το οποίο χειρίζεται την πιστοποίηση LEED για κτίρια στις ΗΠΑ «Υπάρχει μια επιχειρηματική πρόταση για αυτούς τους χώρους», δήλωσε ο Jacobsen.

Στην Ευρώπη, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε γήπεδα γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη, ειδικά για το ποδόσφαιρο. Το Stade de Suisse στη Βέρνη της Ελβετίας και το γήπεδο Allianz Riviera στη Νίκαια, στη Γαλλία, καθώς και άλλα στις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία, κατατάσσονται στα 50 κορυφαία στάδια που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με μια λίστα της Solar Asset Management στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider