Οικογένεια Χριστοδούλου: Το σύστημα Braille παραμένει στο καπάκι των χυμών (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικογένεια Χριστοδούλου: Το σύστημα Braille παραμένει στο καπάκι των χυμών (vid)
Χάρη στο καπάκι με το σύστημα braille τα άτομα με πρόβλημα όρασης μπορούν να ανιχνεύσουν τους χυμούς στα σημεία πώλησης.

Οι χυμοί της οικογένειας Χριστοδούλου, οι οποίοι μπορούν να εντοπιστούν και με την αφή καθώς στο καπάκι είναι γραμμένη με το σύστημα Braille η λέξη «χυμός», αποτελούν μια ακόμη ιδιαίτερη ιστορία ελληνικής επιχείρησης, η οποία αναπτύσσεται αλλά παραμένει ευαισθητοποιημένη απέναντι στα κοινωνικά ζητήματα.

Η ελληνική επιχείρηση διαθέτει βιολογικούς, βιταμινούχους χυμούς καθώς και χυμούς ψυγείου και παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ανανέωσε τις συσκευασίες της, διατήρησε στο καπάκι το συγκεκριμένο σύστημα προκειμένου η κάθε συσκευασία να μπορεί να εντοπιστεί από άτομα με προβλήματα όρασης.

Τα προϊόντα έχουν λάβει από τον Οργανισμό Non-GMO Project πιστοποίηση ότι αποτελούν μη-γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν περιέχουν «μεταλλαγμένους» οργανισμούς. Παράλληλα, τα προϊόντα τη εταιρείας έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις: ο χυμός Ακτινίδιο & Πράσινο μήλο έχει βραβευτεί στα Great Taste Awards, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Βιταμινούχο Χυμό Βύσσινο, ο οποίος διακρίθηκε μεταξύ 12.366 προϊόντων κερδίζοντας 2 Αστέρια. Μάλιστα, όχι μόνο είναι ο μοναδικός χυμός στην Ελλάδα που απέσπασε μια τόσο υψηλή διάκριση αλλά τα 2 Αστέρια ήταν και η ανώτερη διάκριση που δόθηκε στο συγκεκριμένο διαγωνισμό σε αυτή την κατηγορία προϊόντων παγκοσμίως.

Όπως έχει αναφέρει ο ιδρυτής της επιχείρησης, Γιάννης Χριστοδούλου, «ο καταναλωτής δεν πείθεται με τα λόγια αλλά με τη γεύση. Η οικογένεια μας από το 1955 μέχρι σήμερα, πορεύεται με τις αρχές της τιμιότητας, της ειλικρίνειας και της έρευνας: Την τιμιότητα ως προς τους συνεργάτες της, την ειλικρίνεια ως προς τους καταναλωτές και την έρευνα για τη δημιουργία πρωτότυπων προϊόντων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider