«Τα γυρίζει» τώρα ο Σταθάκης για την πώληση των ΕΛΠΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τα γυρίζει» τώρα ο Σταθάκης για την πώληση των ΕΛΠΕ

Αρνείται την ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου για την πώληση των ΕΛΠΕ σε περίπτωση που αποβεί άγονος ο διαγωνισμός, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε δήλωσή του σε οικονομικό site, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει σχέδιο πώλησης των μετοχών του δημοσίου μέσω χρηματιστηρίου. «Μία τέτοια κίνηση θα ήταν καταστροφική και ό,τι χειρότερο για τα ΕΛΠΕ», προσθέτει.

Σημειώνεται ότι αναφορικά με το ίδιο θέμα, πριν από δύο μήνες και συγκεκριμένα σε συνέντευξη που είχε δώσει ο κ. Σταθάκης σε έτερο οικονομικό site, η οποία δημοσιεύθηκε στις 17 Μαρτίου 2018, ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις είχε αναφέρει ότι έχει τεθεί θέμα πώλησης μετοχών των ΕΛΠΕ μέσω Χρηματιστηρίου. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει ότι: «Ειδικά για τα ΕΛΠΕ, στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση πώλησης των μετοχών µέσω Χρηματιστηρίου, η πρόταση για ένα χαμηλότοκο ομολογιακό δάνειο που θα καλύψει την οικονομική απαίτηση του φετινού προϋπολογισμού και η πρόταση για την πώληση μετοχών από κοινού με τον μεγαλομέτοχο, ώστε ο αγοραστής να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας και το Δημόσιο να διατηρήσει μετοχική συμμετοχή. Η τελευταία αυτή πρόταση φαίνεται να συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί. Σε κάθε περίπτωση, οι συζητήσεις συνεχίζονται και τις επόμενες εβδομάδες θα συνεκτιμήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά κάθε πρότασης, για να επιλέξουμε το μοντέλο αξιοποίησης».

Η σημερινή δήλωση του υπουργού έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του προέδρου του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (Π.Σ.Ε.Ε.Π), κ. Παναγιώτη Οφθαλμίδη την Τετάρτη, ο οποίος παρουσία του νομικού συμβούλου του Σωματείου, κ. Τοκατλίδη είχε υποστηρίξει ότι οι όροι του διαγωνισμού στερούνται τεχνικής επάρκειας και ότι θα γίνουν προσφυγές κατά της πώλησης καθώς όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι στο Σωματείο πλήττονται τα συμφέροντα των μετόχων, της επιχείρησης και του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider