Συνεχίζει την προώθηση της ανάπτυξης δικτύου φυσικού αεριου η ΕΔΑ Αττικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει την προώθηση της ανάπτυξης δικτύου φυσικού αεριου η ΕΔΑ Αττικής
Την αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στους δήμους της Αττικής προωθεί η ΕΔΑ.

Σε πιστή εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης που εφαρμόζει η ΕΔΑ Αττικής, το οποίο κινείται στο πλαίσιο της όσο το δυνατό μαζικότερης διείσδυσης του φυσικού αερίου σε περισσότερες περιοχές της Αττικής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΑ Αττικής μεταξύ του Εκτελεστικού Προέδρου της Εταιρείας, κ. Πιέρρου Χατζηγιάννη και του Διευθυντή Ανάπτυξης Υποδομών, κ. Ιωάννη Ντρούκα με τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κ. Σταύρο Τσίρμπα και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών-Δόμησης, κ. Στέφανο Δανάκο, στην οποία συζητήθηκε η ανάγκη για αύξηση των συνδέσεων φυσικού αερίου και του ποσοστού διείσδυσης στο υφιστάμενο δίκτυο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Με τον κοινό προγραμματισμό στοχευμένων δράσεων συμφωνήθηκε να υλοποιηθούν δυναμικά και συντεταγμένα τα άμεσα σχέδια των δύο μερών, που αφορούν αφενός στην ενημέρωση των δημοτών για τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη του φυσικού αερίου και αφετέρου στην καταγραφή της πρόθεσης δυνητικών καταναλωτών για τη σύνδεσή τους με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει χωρίς αποκλίσεις τις προγραμματισμένες επεκτάσεις του δικτύου στις περιοχές του δήμου, σύμφωνα με το εγκεκριμένο πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης 2020-2024, με την έκταση του κατασκευασθέντος δικτύου να ανέρχεται σε 1.600m χαμηλής πίεσης εντός του έτους 2020.

Η συχνότητα επικοινωνίας της ΕΔΑ Αττικής και του δήμου, με την συστηματική επανάληψη των συναντήσεών τους, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αγαστής συνεργασίας τους και θα υποστηρίξει τη θετική έκβαση των συνεργειών τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider