Ένας ουρανοξύστης γέμισε με φωτοβολταϊκά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένας ουρανοξύστης γέμισε με φωτοβολταϊκά
Με φωτοβολταϊκά γέμισαν 6.000 τετραγωνικά μέτρα.

Με φωτοβολταϊκά περιέβαλε έναν ολόκληρο ουρανοξύστη στην πόλη Nanchang της επαρχίας Jiangxi της Κίνας η Hanergy, ο κινέζικος όμιλος ο οποίος ειδικεύεται σε λύσεις καθαρής ενέργειας και ΑΠΕ. Πρόκειται για το κτήριο του China Pharmaceutical International Innovation Park, το οποίοι εντάσσεται πλέον στη λίστα των κορυφαίων οικολογικών κτηρίων.

Η κατασκευή έχει εφαρμοστεί σε 6000 τετραγωνικά μέτρα των μονάδων στην πρόσοψη του κτηρίου και χρησιμοποιήθηκαν 4600 κομμάτια φωτοβολταϊκών του τύπου HanWall Oerlikon, κάθε ένα από τα οποία είχε διαστάσεις μόλις 1,2 x 1,13 αλλά ισχύ που έφτανε τα 100 βατ.

Μιλώντας για το έργο, ο Zhang Bin, αντιπρόεδρος της Hanergy, δήλωσε ότι: «Στην Hanergy, είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε θέσει το πρότυπο για τα μελλοντικά οικολογικά κτήρια. Το τρέχον έργο ευθυγραμμίζεται με την πρωτοβουλία μας 'Νέα Οικολογική Πόλη', η οποία αποσκοπεί κυρίως στην εισαγωγή της ιδέας του οικολογικού κτηρίου στον δημόσιο χώρο. Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε τις προσπάθειές μας να έχουν σημαντικά αποτελέσματα. Μας δίνει περαιτέρω ώθηση να δημιουργήσουμε κτήρια που είναι βιώσιμα και αυτοδύναμα».

Το China Pharmaceutical International Innovation Park είναι ένα από τα βασικά έργα της επαρχίας Jiangxi, κατασκευασμένο κυρίως ως εμπορικό κτήριο. Η Hanergy, που ευθυγραμμίζεται με τους εθνικούς, βιομηχανικούς και τοπικούς κανονισμούς, χρησιμοποίησε τις μονάδες HanWall Oerlikon για το έργο, οι οποίες όχι μόνο επιτρέπουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και μειώνουν την ηλιακή ακτινοβολία του εσωτερικού χώρου, προκειμένου να επιτευχθούν συνθήκες ψύξης αλλά και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ταυτόχρονα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider