Doppler: Τα ελληνικά ασανσέρ πάνε Κίνα

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Doppler: Τα ελληνικά ασανσέρ πάνε Κίνα

Είναι ο άνθρωπος που εγκατέστησε το πρώτο γυάλινο ασανσέρ στη χώρα και ένας από τους πρώτους που διαπίστωσε ότι ο κλάδος έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Ο λόγος για τον Σταύρο Σταυρόπουλο, πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλος της Doppler ο οποίος στα μέσα της δεκαετίας του 80 ιδρύει τη δική του εταιρεία εγκαταστάσεων η οποία προσελκύει το ενδιαφέρον της Kleemann, ηγέτη στην αγορά ανελκυστήρων, που προχωρά στην εξαγορά της. Ο κ. Σταυρόπουλος αναλαμβάνει χρέη διευθυντή εξαγωγών.

Το 2000 ο κ. Σταυρόπουλος παραιτείται από την Kleemann και με ίδια κεφάλαια φτιάχνει την Doppler.

Η εταιρεία ξεκίνησε με ένα γραφείο στην περιοχή του Πολυκάστρου, ενώ λίγους μήνες αργότερα ολοκληρώθηκε η ανέγερση του εργοστασίου στο Βιομηχανικό Πάρκο Πολυκάστρου.

Ταυτόχρονα με τη δημιουργία του εργοστασίου, ιδρύθηκαν και γραφεία στην Αθήνα προκειμένου τα προϊόντα που σχεδίαζε και κατασκεύαζε η η εταιρεία να διακινούνται στην αγορά της πρωτεύουσας, αλλά και να εξάγονται σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Έτσι, μέσα σε λίγα χρόνια η ελληνική εταιρεία ανελκυστήρων κατάφερε να αποκτήσει σημαντική παρουσία στο εξωτερικό, σε πάνω από 60 χώρες.

Παράλληλα μέσα στο 2017 δημιούργησε προϋποθέσεις παραγωγικής και εμπορικής επέκτασης στην κινεζική αγορά, καθώς συνέβαλε στη δημιουργία κοινοπρακτικής εταιρείας ανελκυστήρων και άλλων ανυψωτικών μηχανημάτων με επιχείρηση του ομίλου Sichuan Express Elevator, στην οποία παραχώρησε δικαιώματα χρήσης του σήματος «Doppler».

Πέρυσι ωστόσο οι δραστηριότητες της βιομηχανίας επλήγησαν από πυρκαϊά που ξέσπασε τον Ιούλιο σε εξωτερική αποθήκη του εργοστασίου της στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς και προκάλεσε ζημιές 2,37 εκατ. ευρώ λόγω καταστροφής αποθεμάτων και 0,65 εκατ. ευρώ λόγω καταστροφής πάγιου εξοπλισμού. Εναντι αυτών η επιχείρηση έλαβε ασφαλιστική αποζημίωση ποσού 1,865 εκατ. ευρώ για τα αποθέματα και 0,635 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό. Για τους λόγους αυτούς επιβάρυνε τα οικονομικά της αποτελέσματα, στα οποία ενσωματώθηκε η ασφαλιστική αποζημίωση, με ζημιές 0,50 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί κυρίως σε υποασφάλιση των κατεστραμμένων αποθεμάτων της.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2017 παρουσίασε μείωση 2,1% υποχωρώντας στα 16,945 εκατ. ευρώ. Το καθαρό της αποτέλεσμα ωστόσο διαμορφώθηκε σε ζημιές 0,31 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 0,11 εκατ. ευρώ το 2016.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία απασχολεί 188 εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider