Άφαντος ο πρόεδρος της Fosun - Στο ναδίρ η μετοχή της Folli Follie

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άφαντος ο πρόεδρος της Fosun - Στο ναδίρ η μετοχή της Folli Follie

Άφαντος παραμένει από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ο κινέζος πολυεκατομμυριούχος Guo Guangchang, μεγαλομέτοχος της Fosun όπως ανέφερε στον ιστότοπό του το περιοδικό Caixin.

Η διαπραγμάτευση της Fosun International στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έχει ανασταλεί, καταγράφοντας λίγο πριν, απώλειες της τάξης του 11%.
Το όνομα του κ. Guangchang, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 7 δισ. δολάρια, συνδέθηκε με μια δικαστική υπόθεση διαφθοράς τον περασμένο Αύγουστο.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μεγαλομέτοχος της Fosun κρατείται από τις κινέζικες αρχές.
Σήμερα οι κύριες δραστηριότητες και επενδυτικές συμμετοχές της Fosun αφορούν στον ασφαλιστικό κλάδο (Yongan Insurance), στη φαρμακοβιομηχανία (Fosun Pharma, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Shanghai), στο real estate (Forte και Resource Property), στη χαλυβουργία (Nanjing Iron & Steel, επίσης εισηγμένη στη Shanghai), στο λιανεμπόριο (Yuyuan, τρίτη εισηγμένη εταιρεία) και στον τουρισμό (Club Med).

Επίσης, έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο Carlyle και διαθέτει μεγάλη παρουσία στον κλάδο της λιανικής στην Κίνα, με περισσότερα από 6.000 σούπερ-μάρκετ και περισσότερα από 3.000 φαρμακεία.
Eπιπλέον ο κινέζικος Όμιλος συμμετέχει με ποσοστό 13,58% στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής εισηγμένης Folli Follie, με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράφει ισχυρές πιέσεις, ενώ παράλληλα συμμετέχει και στο επενδυτικό σχήμα που έχει αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής την αξιοποίηση του Ελληνικού, μαζί με την Lamda Development.

Η επένδυση της Fosun, στη Folli Follie, ανήλθε στα 100 εκατ ευρώ, καθώς αρχικά απέκτησε το 9,5% της ελληνικής εισηγμένης μέσω αύξησης κεφαλαίου ύψους 84,5 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο ποσοστό μέσω αγοράς μετοχών από το Χρηματιστήριο.

Nα σημειωθεί ότι ο κ. Guo Guangchang είχε επισκεφτεί την χώρα μας το καλοκαίρι του 2014 όπου παραβρέθηκε στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Folli Follie.

Σε ομιλία του προς τους μετόχους της ελληνικής εισηγμένη ο κ. Guangchang εκτίμησε ότι η εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου θα μπορούσε να γίνει μια ελληνική Prada, με παγκόσμια απήχηση.

Το insider.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με την διοίκηση της Folli Follie ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider