Νομοθέτηση της μείωσης ενοικίων κατά 40% έως το τέλος του έτους ζητούν οι έμποροι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νομοθέτηση της μείωσης ενοικίων κατά 40% έως το τέλος του έτους ζητούν οι έμποροι
Σε πρόσφατη έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών οι καταστηματάρχες ανέδειξαν το θέμα της μείωσης των ενοικίων ως τον σημαντικότερο παράγοντα επιβίωσης των επιχειρήσεων τους, σε ποσοστό 55,4%.

Τη σταθερή θέση του για επέκταση του μέτρου της μείωσης των ενοικίων έως το τέλος του 2020 επαναλαμβάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, «με αφορμή πρόταση που μας γνωστοποιήθηκε από την πλευρά των ιδιοκτητών ακινήτων σχετικά με το κρίσιμο θέμα των ενοικίων, επισημαίνουμε ότι επιμένουμε στην σταθερή θέση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που από την αρχή πρώτος έθεσε, διεκδίκησε και πέτυχε, την μείωση των ενοικίων κατά 40% για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και αναμένουμε την απόφαση και για τον Μάιο».

Ο Εμπορικός Σύλλογος της πρωτεύουσας τονίζει ότι «η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, που εκτίμησε το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας, συνέβαλε στην επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων την δύσκολη περίοδο του Lock down, ενώ αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση του Ε.Σ.Α η επέκταση του μέτρου αυτού έως το τέλος του 2020, με δυο στόχους:

1. Τη μείωση των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων κατά το κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί έως το τέλος του έτους, που είναι βέβαιο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι περίοδος χαμηλών οικονομικών προσδοκιών, με υποτονική κίνηση στην αγορά, ώστε να αποφύγουμε νέα λουκέτα και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

2. Τη διαφύλαξη της κτηματαγοράς από δημιουργία χιλιάδων αδιάθετων εμπορικών ακίνητων, κατά το πρόσφατο παράδειγμα της δεκαετούς κρίσης, που δημιούργησε μακροχρόνιο καθοδικό σπιράλ και βύθισε την οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση».

Υπενθυμίζει παράλληλα ότι σε πρόσφατη έρευνα του Ε.Σ.Α οι καταστηματάρχες ανέδειξαν το θέμα της μείωσης των ενοικίων ως τον σημαντικότερο παράγοντα επιβίωσης των επιχειρήσεων τους σε ποσοστό 55,4%.

«Θα συνεχίζουμε να τους συμπαραστεκόμαστε και θα δώσουμε την μάχη με κάθε νόμιμο μέσο για την επιβίωση τους, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας.Η δίκαιη μοιρασιά της ζημιάς σε όλους τους τομείς και προφανώς μεταξύ ιδιοκτήτων, επιχειρήσεων και κράτους, θα συμβάλει ώστε το 2021 να είναι έτος αισιοδοξίας, ελπίδας και ανάπτυξης για την χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider