Αρκετές χιλιάδες δολάρια καλούνται να πληρώσουν όσοι θέλουν να απολαύσουν μία από τις κορυφαίες τεκίλες της αγοράς. Σύμφωνα με το Business Insider, ένα χειροποίητο κρυστάλλινο μπουκάλι Patrón en Lalique φτάνει τα 7.500 δολάρια, τιμή η οποία μάλλον... δικαιολογείται.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συγκεκριμένο μπουκάλι είναι κρυστάλλινο, είναι φτιαγμένο στο χέρι, έχει την υπογραφή της Lalique, μίας από τις κορυφαίες εταιρείας κρυστάλλων και περιέχει τεκίλα υψηλής ποιότητας που φτιάχνεται από 100% αγαύη, σε μικρές ποσότητες.

Μία από τις καλύτερες τεκίλες του κόσμου

  • Ένα μπουκάλι Patrón Silver κοστίζει 50 δολάρια ή 600 δολάρια για ένα κιβώτιο με 12 μπουκάλια.
  • Ένα μπουκάλι Patrón en Lalique: Serie 2 κοστίζει 7.500 δολάρια.

Αυτές οι τιμές τοποθετούν την Patrón στην κατηγορία με τις κορυφαίες τεκίλες, σε διεθνές επίπεδο.

Παρά την υψηλή τιμή που έχουν στην αγορά, οι τεκίλες υψηλής ποιότητας αποτελούν το 19% του προϊόντος που πωλείται στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό που κάνει το συγκεκριμένο brand να ξεχωρίζει είναι η διαδικασία παραγωγής.

Το αποστακτήριο της Patrón βρίσκεται στο Μεξικό και παράγει 80 μπουκάλια τεκίλας ανα λεπτό. Η διαδικασία ξεκινά με την «καρδιά» του φυτού της αγαύης και στη συνέχεια το κάθε μπουκάλι περνά από τουλάχιστον 60 άτομα, μέχρι να είναι έτοιμο προς αποστολή.

Η Bacardi εξαγόρασε πλήρως την Patrón το 2018, έναντι 5,1 δισ. δολαρίων – ενώ είχε ήδη το 30% της εταιρείας.