Χρεοκόπησε η αεροπορική Aigle Azur - «Καθηλωμένοι» 13.000 επιβάτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρεοκόπησε η αεροπορική Aigle Azur - «Καθηλωμένοι» 13.000 επιβάτες
Οι προσπάθειες για τη διάσωση των εγκλωβισμένων επιβατών θα μπορούσαν να πάρουν εβδομάδες, σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, Ζαν-Μπαπτίστ Τζεμπαρί, αρμόδιο για τις μεταφορές.

Δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους 13.000 επιβάτες που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό μετά τη χρεοκοπία που δήλωσε την περασμένη εβδομάδα η γαλλική αεροπορική εταιρεία Aigle Azur.

Από αυτούς, η μεγάλη πλειοψηφία -περίπου 11.000 άνθρωποι- έχουν «κολλήσει» στην Αλγερία σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, Ζαν-Μπαπτίστ Τζεμπαρί, αρμόδιο για τις μεταφορές.

Η Aigle Azur υπέβαλε πτώχευση την περασμένη εβδομάδα και την Παρασκευή το βράδυ ακύρωσε όλες τις πτήσεις της. Ο Τζεμπαρί παραδέχτηκε ότι το «λουκέτο» που έβαλε η εταιρεία, δεν επηρεάστηκαν μόνο οι 1.150 εργαζόμενοι αλλά και χιλιάδες ταξιδιώτες. «Υπάρχουν 13.000 άνθρωποι που αγόρασαν εισιτήρια και θα πρέπει να επαναπατριστούν. Από αυτούς οι 11.000 είναι στην Αλγερία, έξι στο Μάλι και οι υπόλοιποι σε Λίβανο, Μόσχα και Σενεγάλη» είπε σε συνέντευξη του στο RMC τη Δευτέρα.

Οι προσπάθειες για τη διάσωση των εγκλωβισμένων επιβατών θα μπορούσαν να πάρουν εβδομάδες, σύμφωνα με τον Τζεμπαρί. «Την Παρασκευή το βράδυ, είχα συνάντηση με όλες τις γαλλικές αεροπορικές εταιρείες και τους ζήτησα να βοηθήσουν στον επαναπατρισμό των εγκλωβισμένων ταξιδιωτών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Air France που προγραμμάτισε έκτακτες πτήσεις προς την Αλγερία», δήλωσε.

«Πιστεύουμε ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες θα έχουν επιστρέψει οι περισσότεροι επιβάτες» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider