Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΝΤ με θέμα την κρίση στην Αργεντινή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΝΤ με θέμα την κρίση στην Αργεντινή
Σύμφωνα με τους Financial Times δεν προβλέπεται να ληφθούν αποφάσεις για την αναδιάρθρωση του δανείου των 57 δισ. δολαρίων που ζήτησε η Αργεντινή.

Άτυπη συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιήσει την Παρασκευή τo Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ έχοντας ως κύριο θέμα συζήτησης την κρίση στην Αργεντινή, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στους Financial Times.

Σύμφωνα με τους Financial Times δεν προβλέπεται να ληφθούν αποφάσεις για την αναδιάρθρωση του δανείου των 57 δισ. δολαρίων που ζήτησε η χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Το Μπουένος Άιρες είχε ζητήσει την αναδιάταξη της οφειλής του προς τον διεθνή χρηματοπιστωτικό θεσμό, εντός των ορίων της δανειακής σύμβασης που συνήφθη με αντάλλαγμα ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η ηρεμία στις αγορές.

«Η Αργεντινή πρότεινε [στο ΔΝΤ] να αρχίσουμε έναν διάλογο για την αναδιάταξη του χρέους», επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Ερνάν Λακούνσα, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider