Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Ζητά ψηφιακή ισότητα και μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Ζητά ψηφιακή ισότητα και μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων
Στη σχετική επιστολή επισημαίνονται τα πολλαπλά κόστη συμμόρφωσης (ταμειακές μηχανές, ERP, e-τιμολόγηση, myDATA), το αυξανόμενο τραπεζικό κόστος, αλλά και η απουσία υποστήριξης σε ψηφιακά αναλφάβητους επαγγελματίες, ιδίως μεγαλύτερων ηλικιών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με επιστολή του στους Υπουργούς Εθν. Οικονομίας & Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καλεί την Πολιτεία να υιοθετήσει άμεσα μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται από το βάρος του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη σχετική επιστολή επισημαίνονται τα πολλαπλά κόστη συμμόρφωσης (ταμειακές μηχανές, ERP, e-τιμολόγηση, myDATA), το αυξανόμενο τραπεζικό κόστος, αλλά και η απουσία υποστήριξης σε ψηφιακά αναλφάβητους επαγγελματίες, ιδίως μεγαλύτερων ηλικιών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ζητά:

- Κρατική κάλυψη του κόστους τεχνολογικής συμμόρφωσης
- Δωρεάν δημόσια πλατφόρμα e-τιμολόγησης
- Επιμόρφωση επαγγελματιών που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν
- Ανώτατα όρια στις τραπεζικές χρεώσεις POS και ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Θ. Καπράλος, δηλώνει: «Ηψηφιοποίηση δεν μπορεί να προχωρά με θύματα τους μικρούς. Είναι εθνική ανάγκη να εφαρμοστεί πολιτική ψηφιακής ισότητας και όχι αποκλεισμού. Ζητούμε μια δίκαιη και εφικτή μετάβαση για όλους.»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς παραμένει αρωγός στην εξέλιξη και την προσαρμογή, ζητώντας ωστόσο η Πολιτεία να μην απομακρύνεται από τις πραγματικές δυνατότητες και ανάγκες των ανθρώπων της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επίδομα θέρμανσης: Έρχεται η προκαταβολή στους δικαιούχους - Πότε θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό

Άδεια: Τι γίνεται αν δεν την πάρεις εντός του έτους - Τι αλλάζει από το 2026 και τι μπορεί να απαιτήσεις από τον εργοδότη

Τι είναι αυτοί οι αριθμοί που μας καλούν από Βρετανία, Τυνησία και αλλού

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider