Περισσότερα από 25.000 νέα barcodes ελληνικών προϊόντων δημιουργήθηκαν μέσω της online υπηρεσίας της 520 Barcode Hellas μέσα στο 2015. Επιπλέον, οι νέες εταιρείες που εγγράφηκαν στην υπηρεσία και απέκτησαν κωδικούς με πρόθεμα 520 έφτασαν τις 452.

Aπό το σύνολο των νέων επιχειρήσεων – πελατών της 520 Barcode Hellas το 63% είναι παραγωγικές και τυποποιητικές εταιρείες στοιχείο που επιβεβαιώνει την ανοδική τάση των συγκεκριμένων κλάδων.

Τα στοιχεία για το 2015, δίνουν ένα συγκρατημένα αισιόδοξο τόνο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας κυρίως λόγω της ανθεκτικότητας που εμφανίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Ειδικότερα, ο κλάδος Τροφίμων και Ποτών, διατηρεί τα υψηλά ποσοστά του αγγίζοντας το 68%. Οι επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου πέτυχαν να σταθεροποιηθούν στο 12%. Αντίθετα, πτωτική τάση εμφάνισαν οι κλάδοι της Οινοποίησης και της Ζυθοποιίας, που το 2014 είχαν επιδείξει ιδιαίτερη ανάπτυξη, από το 11% στο 10%.

Γενικότερα στους τομείς δραστηριότητας δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες ανακατατάξεις καθώς ακολουθούν τα Καλλυντικά, τα Είδη Υγιεινής, τα Παραφαρμακευτικά, η Ένδυση, τα Είδη Οικιακής Χρήσης, το Γενικό εμπόριο, και τα Απορρυπαντικά.

Αξιοσημείωση είναι η αύξηση της δημιουργίας νέων κωδικών, επιχειρήσεων με αφετηρία τη Μακεδονία (23%), την Κρήτη (8%), τα Νησιά του Αιγαίου (7%) και τη Θεσσαλία (7%). Η Αττική, συνεχίζει να έχει τη μερίδα του λέοντος με 33% ενώ σταθερές δυνάμεις – αν και παρουσιάζουν μία μικρή πτώση - παραμένουν η Πελοπόννησος (11%) και τη Στερεά Ελλάδα (5%).