ΟΠΑΠ: Δεκαπενταετής άδεια για την ΟΠΑΠ Κύπρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΠΑΠ: Δεκαπενταετής άδεια για την ΟΠΑΠ Κύπρου
ΟΠΑΠ
Η ΟΠΑΠ Κύπρου παρέχει επί σειρά ετών τα εξής παιχνίδια: ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΚΙΝΟ, SUPER 3, EXTRA 5, ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ.

Σύμβαση Παραχώρησης με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αποκλειστική διοργάνωση, παροχή και διαχείριση καθορισμένων τυχερών παιγνίων στην κυπριακή αγορά, για περίοδο 15 ετών, υπέγραψε σήμερα η κατά 100% θυγατρική της ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ..

Σημειώνεται ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου παρέχει επί σειρά ετών τα εξής παιχνίδια: ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΚΙΝΟ, SUPER 3, EXTRA 5, ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ.

Η παραχώρηση έχει άμεση ισχύ, έπειτα και από την χορήγηση της σχετικής άδειας από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) της Κύπρου, η οποία έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα. Σημειώνεται ότι η ΕΑΣ αποτελεί πλέον τον ρυθμιστικό φορέα που θα εποπτεύει τις δραστηριότητες της ΟΠΑΠ Κύπρου.

Το τίμημα για την άδεια θα καταβληθεί σε 15 ετήσιες δόσεις, βάσει συγκεκριμένου μαθηματικού τύπου, ο οποίος θα αντανακλά και τις ετήσιες επιδόσεις των παιχνιδιών που παρέχονται από την ΟΠΑΠ Κύπρου. Η πρώτη δόση, ύψους €4,2 εκατομμυρίων, καταβλήθηκε σήμερα. Όλες οι υπόλοιπες δόσεις θα καταβάλλονται στις 31 Ιανουαρίου κάθε έτους για το οποίο παρέχεται άδεια.

Επιπλέον, η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας επί του μεικτού κέρδους (GGR) των παιγνίων που διοργανώνονται από την ΟΠΑΠ Κύπρου ανέρχεται στο 22,5%. Επίσης, η ΟΠΑΠ Κύπρου θα καταβάλλει ποσό ύψους 5% του GGR των παιχνιδιών της για χορηγίες αθλητικών, κοινωνικών και κοινωφελών δραστηριοτήτων εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι ελάχιστοι ετήσιοι πρόσοδοι της Κυπριακής Δημοκρατίας ορίζονται στα €20 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider