Zee: «Αναβιώνει» το deal συγχώνευσης της ινδικής εταιρείας με την Sony έναντι 10 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Zee: «Αναβιώνει» το deal συγχώνευσης της ινδικής εταιρείας με την Sony έναντι 10 δισ. δολάρια
Τον προηγούμενο μήνα, η Zee μήνυσε τη Sony για τον τερματισμό της συμφωνίας και προέτρεψε την ιαπωνική εταιρεία να αναβιώσει τη συγχώνευση.

Σε άλμα άνω του 10% οδηγούνται οι μετοχές της ινδικής Zee Entertainment μετά από δημοσιεύματα που «αναβιώνουν» την πιθανότητα συγχώνευσής της με τον ιαπωνικό τεχνολογικό γίγαντα της Sony σε ένα deal 10 δισ. δολαρίων.

Οι Economic Times της Ινδίας δημοσίευσαν την Τρίτη ότι η Zee έδωσε ξανά τα χέρια με τη Sony σε μια τελευταία προσπάθεια να σώσει τη συμφωνία, η οποία ακυρώθηκε επίσημα τον περασμένο μήνα.

Οι μετοχές της Sony υποχώρησαν περισσότερο από 1% στην Ιαπωνία στο κλείσιμο της αγοράς.

Η Sony πρότεινε για πρώτη φορά να συνδυάσει τις δραστηριότητές της στον τομέα της ψυχαγωγίας στην Ινδία με τη Zee τον Δεκέμβριο του 2021. Οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν μετά από περισσότερα από δύο χρόνια.

Ο ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι τερμάτισε τη συναλλαγή επειδή «μεταξύ άλλων, οι όροι κλεισίματος της Συγχώνευσης δεν πληρούνταν» μέχρι τη συμφωνηθείσα ημερομηνία κλεισίματος. Η Sony είπε ότι είχε συμμετάσχει «καλή τη πίστη» σε συζητήσεις για την παράταση της ημερομηνίας κλεισίματος.

Η Zee τότε αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς της Sony ότι παραβίασε τη συμφωνία συγχώνευσης, προσθέτοντας ότι θα προβεί σε «κατάλληλες νομικές ενέργειες». Μάλιστα, απαίτησε τέλος τερματισμού της συμφωνίας ύψους 90 εκατ. δολαρίων.

Τον προηγούμενο μήνα, η Zee μήνυσε τη Sony για τον τερματισμό της συμφωνίας και προέτρεψε την ιαπωνική εταιρεία να αναβιώσει τη συγχώνευση.

Η ένωση της Zee και της θυγατρικής της Sony στην Ινδία θα είχε δημιουργήσει μια ισχυρή δύναμη στον τομέα ψυχαγωγίας στην Ινδία. Η Zee έχει πολλά τηλεοπτικά κανάλια, ένα κινηματογραφικό στούντιο και μια υπηρεσία streaming. Η Sony θα είχε πρόσβαση στο τοπικό περιεχόμενο του Zee, δίνοντάς της μεγαλύτερη βάση στην προσοδοφόρα ινδική αγορά ψυχαγωγίας. Η Zee, η οποία αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό τοπικά από παίκτες όπως η Disney και η Reliance Industries, θα ωφεληθεί από την υποστήριξη της Sony.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πατέλης στο Bloomberg: Υπάρχει τεράστια αισιοδοξία για την Ελλάδα - Φέτος η απόφαση για αναβάθμιση του Χ.Α. σε ανεπτυγμένη αγορά

Ρωσία: Ο φυλακισμένος αντιπολιτευόμενος Γιασίν ορκίζεται να «πολεμήσει την τυραννία» μετά το θάνατο Ναβάλνι

Αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών σε καταλύματα και εστίαση το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider