Sony: Tριμηνιαία κέρδη ρεκόρ με «όπλο» το Playstation

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sony: Tριμηνιαία κέρδη ρεκόρ με «όπλο» το Playstation
O ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας μείωσε τις προβλέψεις του για τις πωλήσεις του τμήματος gaming για ολόκληρο το οικονομικό έτος, επικαλούμενος ασθενέστερες πωλήσεις υλικού.

Τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ σημείωσε η Sony στο πολύ σημαντικό τρίμηνο του Δεκεμβρίου, το οποίο περιλαμβάνει την περίοδο των εορτών, χάρη στην ώθηση από το PlayStation.

Η Sony ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών με μεγάλο περιθώριο στο οικονομικό τρίτο τρίμηνο.

Ωστόσο, ο ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας μείωσε τις προβλέψεις του για τις πωλήσεις του τμήματος gaming για ολόκληρο το οικονομικό έτος, επικαλούμενος ασθενέστερες πωλήσεις υλικού.

Στα έσοδα ανακοίνωσε 3,75 τρισ. γιεν Ιαπωνίας ή 24,9 δισ. δολάρια έναντι 3,58 τρισ. γιεν που αναμένονταν με λειτουργικά κέρδη στα 463,3 δισ. γιεν έναντι 428,4 δισ. γεν αναμενόμενα.

Η μονάδα gaming της Sony έχει παραμείνει ισχυρή, καθώς οι χρήστες συνεχίζουν να αγοράζουν την κορυφαία κονσόλα PlayStation 5. Η Sony πούλησε 8,2 εκατομμύρια μονάδες της ναυαρχίδας της το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, το οποίο διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι στοχεύει σε πωλήσεις 25 εκατομμυρίων μονάδων PS5 το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο.

Οι πωλήσεις στην επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών της Sony αυξήθηκαν κατά 16% από έτος σε έτος σε 1,4 τρισ. γιεν το τρίμηνο Δεκεμβρίου. Ωστόσο, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 26% στο τμήμα, λόγω της αύξησης των ζημιών από hardware καθώς και της μείωσης των πωλήσεων παιχνιδιών.

Η Sony μείωσε επίσης τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του οικονομικού έτους για το τμήμα gaming κατά 210 δισ. γιεν σε 4,15 τρισ. γιεν, λέγοντας ότι αναμένει μείωση στις πωλήσεις hardware.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Arm: Μετά το ράλι η «βουτιά» της μετοχής κατά 19%

Airbnb: «Βλέπει» πωλήσεις 2,07 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο, πάνω από τις εκτιμήσεις

Nvidia: Επίσημα η 4η μεγαλύτερη εταιρεία των ΗΠΑ - Ξεπέρασε την Amazon, «απειλεί» την Alphabet

gazzetta
gazzetta reader insider insider