Credit Agricole: Κέρδισαν τις προβλέψεις τα κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο - Αυξάνει το μέρισμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Agricole: Κέρδισαν τις προβλέψεις τα κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο - Αυξάνει το μέρισμα
Ελαφρώς καλύτερα από το αναμενόμενο ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο η Credit Agricole, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, καθώς οι εταιρικές και λιανικές τραπεζικές δραστηριότητές, αντιστάθμισε την πτώση των εσόδων στο ασφαλιστικό της τμήμα.

Ελαφρώς καλύτερα από το αναμενόμενο ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο η Credit Agricole, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, καθώς οι εταιρικές και λιανικές τραπεζικές δραστηριότητές, αντιστάθμισε την πτώση των εσόδων στο ασφαλιστικό της τμήμα.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας το τέταρτο τρίμηνο υποχώρησε 25% από ένα έτος νωρίτερα σε 1,33 δισ. ευρώ (1,43 δισ. δολάρια), υψηλότερα από το 1,28 δισ. ευρώ των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ωστόσο οι πωλήσεις έχασαν τις εκτιμήσεις, αφού έκλεισαν στα 6,04 δισ. ευρώ τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023, καταγράφοντας άνοδο 1,2% αλλά χαμηλότερα της μέσης εκτίμησης των 6,16 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα αύξησε το μέρισμα κατά 24% το 2023, σε σύγκριση με το 2022, σε 1,05 ευρώ ανά μετοχή.

Με ετήσια καθαρά κέρδη 6,35 δισ. ευρώ, μία ετήσια απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) 12,6% και αναλογία κόστους προς κέρδη 54,1% πέρυσι, η Credit Agricole δήλωσε ότι είχε εκπληρώσει το 2023 τους οικονομικούς της στόχους που είχε θέσει για το 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Siemens: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη - Σε ιστορικό υψηλό το ανεκτέλεστο

Unilever: Καλύτερη από το αναμενόμενο πτώση στα καθαρά κέρδη το 2023 - Ξεκινά επαναγορά μετοχών 1,5 δισ. ευρώ

Maersk: Βουτιά 12% για τη μετοχή φέρνει η αβεβαιότητα γύρω από τις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider