H S&P αναβαθμίζει σε "ΒΒ+" από "ΒΒ" την πιστοληπτική ικανότητα της Mytilineos

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H S&P αναβαθμίζει σε "ΒΒ+" από "ΒΒ" την πιστοληπτική ικανότητα της Mytilineos
Μια ανάσα βρίσκεται πλέον η Mytilineos από την επενδυτική βαθμίδα, μετά και την αναβάθμισή της σε "ΒΒ+" από "ΒΒ" από τον οίκο S&P.

Μια ανάσα βρίσκεται πλέον η Mytilineos από την επενδυτική βαθμίδα, μετά και την αναβάθμισή της σε "ΒΒ+" από "ΒΒ" από τον οίκο S&P.

H S&P αναμένει ότι η κερδοφορία της Mytilineos θα παραμείνει ισχυρή και το 2024, λαμβάνοντας στήριξη από τις ισχυρές επιδόσεις στον ενεργειακό τομέα. Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως τα EBITDA για το 2023 θα ανέλθουν μεταξύ 1 και 1,1 δισ. ευρώ από 854 εκατ. ευρώ το 2022.

Σημειώνεται πως η Mytilineos βρίσκεται ήδη από τον Απρίλιο 2023 στην βαθμίδα BB+ από την Fitch, ενώ με την κίνηση της S&P επιβεβαιώνεται το επίπεδο αυτό και από τον δεύτερο οίκο αξιολόγησης, με «κλειδί» να αποτελεί η ισχυρή κερδοφορία της. Η συμμετοχή του Asset Rotation Plan στις δραστηριότητες της εταιρείας εξελίσσεται σε ισχυρό πλεονέκτημα ενώ η σταθερή προοπτική δηλώνει ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να παρουσιάζει κερδοφόρα ανάπτυξη.

Η εικόνα στους δύο κλάδους δραστηριότητας

Στο μεταξύ, ανθεκτικοί εμφανίζονται και οι δύο Κλάδοι δραστηριότητας της εταιρείας (Ενέργεια και Μεταλλουργία) στηρίζοντας τα εξαιρετικά αποτελέσματα της MYTILINEOS.

Ο Κλάδος Μεταλλουργίας το 2023 το ίδιο ισχυρός και κερδοφόρος, όπως και το 2022 αλλά και για τον κλάδο ενέργειας οι επιδόσεις του 2023 παραμένουν ισχυρές με νέα έργα BOT στο ενεργητικό της - ισχυρές επιδόσεις και στην παραγωγή, προμήθεια και εμπορία ενέργειας, αλλά και στην προμήθεια φυσικού αερίου και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όσον αφορά την υιοθέτηση του αυτοχρηματοδοτούμενου επιχειρηματικού μοντέλου, με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου, έχει καταστεί αποδοτική.

To Asset Rotation Plan της MYTILINEOS και οι αυξημένες δραστηριότητές της στη νοτιοανατολική Ευρώπη επεκτείνουν τη γεωγραφική της διασπορά πέραν της Ελλάδας.

Η Mytilineos χαρακτηρίζεται από επαρκή ρευστότητα, λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχημένη έκδοση ομολόγου της εταιρείας νωρίτερα το 2023 και το προφίλ ληκτότητας του χρέους της.

Τέλος, η πρόβλεψη για τα EBITDA ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ-1,1 δισ. ευρώ και για το 2024 ενώ η πρόβλεψη από την S&P για ελεύθερες λειτουργικές ταμειακές ροές (FOCF) είναι σημαντικά θετικές για το έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider