Η Porsche επένδυσε 250 εκατ. ευρώ στο ηλεκτρικό της μέλλον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Porsche επένδυσε 250 εκατ. ευρώ στο ηλεκτρικό της μέλλον
Η Porsche επένδυσε 250 εκατ. ευρώ στο βασικό εργοστάσιό της στη Στουτγάρδη.

Η Porsche επένδυσε 250 εκατ. ευρώ στο βασικό της εργοστάσιο Zuffenhausen στη Στουτγάρδη. Αυτό ανακοίνωσε η θυγατρική της Volkswagen την Πέμπτη. Η μονάδα συναρμολόγησης των δίθυρων σπορ αυτοκινήτων αναβαθμίστηκε το καλοκαίρι, ώστε στο μέλλον να μπορεί να παράγει την επόμενη γενιά ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων, πέραν των μοντέλων με κινητήρες boxer.

Ο διευθυντής παραγωγής Albrecht Reimold δήλωσε: «Η μετατροπή θα επιτρέψει την αυξημένη απόδοση, τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και τη μικτή παραγωγή σπορ μηχανοκίνητων και ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων». Αυτό ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην παραγωγή σπορ αυτοκινήτων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, περίπου 10.500 άνδρες και γυναίκες εργάζονται αυτή τη στιγμή στην παραγωγή της συγκεκριμένης μονάδας.

«60 χρόνια Porsche 911 και 75 χρόνια σπορ αυτοκινήτων Porsche: η διπλή επέτειος σηματοδοτεί μια ξεχωριστή χρονιά για την Porsche. Τα μέτρα ανασχηματισμού και οι επεκτάσεις στην παραγωγή σπορ αυτοκινήτων στο κύριο εργοστάσιό μας είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την περιοχή του Zuffenhausen», σημείωσε ο Reimold.

Σημειώνεται ότι η Porsche πούλησε σχεδόν 243.000 αυτοκίνητα στους πελάτες της μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, σχεδόν 10% περισσότερα από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider