Uber: Έχασε τις εκτιμήσεις για κέρδη και έσοδα - «Σωσίβιο» το guidance για το δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Uber: Έχασε τις εκτιμήσεις για κέρδη και έσοδα - «Σωσίβιο» το guidance για το δ' τρίμηνο
Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη αλλά και τα έσοδα της Uber στο γ' τρίμηνο

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη αλλά και τα έσοδα της Uber στο γ' τρίμηνο, ωστόσο το guidance για το τελευταίο τρίμηνο του έτους διασώζει την μετοχή της εταιρείας, η οποία ενισχύεται σχεδόν 2,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, η Uber ανέφερε κέρδη 221 εκατ. δολαρίων ή 0,10 δολαρίων/μετοχή, τη στιγμή που οι αναλυτές σε έρευνα της LSEG (πρώην Refinitiv) ανέμεναν κέρδη 0,12 δολαρίων/μετοχή. Σημειώνεται πως στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, η εταιρεία ride hailing είχε αναφέρει ζημιές 1,2 δισ. δολαρίων ή 0,61 δολαρίων/μετοχή.

Παράλληλα, τα έσοδα της Uber ανήλθαν στα 9,29 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από την εκτίμηση τρων αναλυτών για έσοδα 9,52 δισ. δολαρίων. Σε ετήσια βάση, ωστόσο, ο τζίρος της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 11% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2022.

Αναφορικά με την πορεία του δ' τριμήνου, η αμερικανική εταιρεία αναμένει κέρδη μεταξύ 1,18 δισ. και 1,24 δισ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 1,15 δισ. δολαρίων.

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις διαμορφώνεται και η πρόβλεψη για τον συνολικό τζίρο των δραστηριοτήτων της εταιρείας στο δ' τρίμηνο, καθώς η Uber αναμένει έσοδα μεταξύ 36,5 και 37,5 δισ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν τζίρο 36,31 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Μεγαλύτερες του αναμενόμενου οι καθαρές ζημίες τριμήνου μετά την Credit Suisse

Airbnb: Κατάσχεση 780 εκατ. ευρώ από ιταλικό δικαστήριο για φερόμενη φοροδιαφυγή

Saudi Aramco: «Βουτιά» 23% στα καθαρά κέρδη τριμήνου ελέω χαμηλών τιμών και πτώσης όγκου πωλήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider