Planet Fitness: Ξαφνική «καρατόμηση» του CEO - «Βουτιά» 15% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Planet Fitness: Ξαφνική «καρατόμηση» του CEO - «Βουτιά» 15% για τη μετοχή
Σε μια κίνηση που έφερε «ψυχρολουσία» σε επενδυτές και εργαζόμενους, η Planet Fitness ανακοίνωσε την αποχώρηση του CEO της, Κρις Ροντό, με τη μετοχή να κατρακυλά 15% σε χαμηλό 12 μηνών.

Σε μια κίνηση που έφερε «ψυχρολουσία» σε επενδυτές και εργαζόμενους, η Planet Fitness ανακοίνωσε την αποχώρηση του CEO της, Κρις Ροντό, με τη μετοχή να κατρακυλά 15% σε χαμηλό 12 μηνών.

Η Planet Fitness αναζητά τον επόμενο επικεφαλής της τόσο στο εσωτερικό της αλλά και στην ευρύτερη αγορά με τον Κρεγκ Μπένσον, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, να τελεί χρέη προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο. Η αποχώρηση του Ροντό ξάφνιασε τους πάντες και δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την απόφαση, ειδικά μετά από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη 2ου τριμήνου.

Ο Πρόεδρος της επιχείρησης, Στέφεν Σπινέλι Τζούνιορ απάντησε πως το ΔΣ «αισθάνθηκε ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για μια μετάβαση στην ηγεσία» καθώς «στο σημερινό περιβάλλον, η Planet Fitness συνεχίζει να ενισχύει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, να αξιοποιεί το μέγεθος και την κλίμακά της και να αυξάνει την αξία των μετόχων», πρόσθεσε.

Ο Ροντό ήταν «παλιός» στην εταιρεία, ξεκινώντας από τη ρεσεψιόν πριν από σχεδόν 30 χρόνια μέχρι την κορυφή. Υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος από το 2013 ενώ θα συνεχίσει ως μέλος ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και θα παραμείνει ως σύμβουλος «για να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση» στο νέο καθεστώς.

«Η 30χρονη σταδιοδρομία μου στην Planet Fitness ήταν μια απίστευτη διαδρομή και ήταν τιμή μου να ηγούμαι αυτής της εταιρείας και να υπηρετήσω τους υπαλλήλους, τους μετόχους και τα μέλη μας, τα οποία έπαιξαν βασικό ρόλο στην τεράστια ανάπτυξη και επιτυχία μας. Είμαι ευγνώμων και ανυπομονώ να υποστηρίξω τη διοικητική ομάδα με συμβουλευτική ιδιότητα και έχω εμπιστοσύνη στις μακροπρόθεσμες δυνατότητες της Planet Fitness» δήλωσε ο Ροντό μετά την «καρατόμησή» του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Telegraph: Oι δύο top προορισμοί για φθινοπωρινές διακοπές στην Ελλάδα

Eurostat: Κατά 29% αυξήθηκε η παραγωγή ποδηλάτων στην ΕΕ την τελευταία δεκαετία

Lamda Development: «Ναι» από ΓΣ στη διάσπαση της Lamda Olympia Village

gazzetta
gazzetta reader insider insider